Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hrubec se v KHL stěhuje. Čínský Kunlun mění za Omsk

Šimon Hrubec mění v Kontinentální hokejové lize dres. Z čínského Kunlunu přestoupil český brankář do Avangardu Omsk za finanční kompenzaci.

Hrubec působí v KHL druhou sezonu. Devětadvacetiletý účastník loňského mistrovství světa má za sebou 42 zápasů v soutěži, v nichž si připsal 13 vítězství a dvě čistá konta.

V Omsku se sejde s útočníkem Jiřím Sekáčem. O místo v brance bude bojovat s Igorem Bobkovem a Emilem Garipovem. "Jedná se o špičkový ruský klub s každoročně nejvyššími ambicemi, péče o hráče je na vynikající úrovni. Jakýkoliv kontrakt v KHL je v současné situaci na hokejovém trhu velmi cenný, pozice Omsku jako jednoho z favoritů na zisk Gagarinova poháru naši radost ještě umocňuje," uvedl Hrubcův agent Robert Spálenka z agentury Sport Invest.

Do této sezony vstoupil stejně jako další legionáři Kunlunu vinou omezení způsobených pandemií koronaviru až od šestého utkání. V dosavadním průběhu soutěže odchytal deset zápasů, v nichž se mohl radovat pouze z jedné výhry.

"Jednání byla o to složitější, jelikož Šimon měl v Kunlunu platnou smlouvu. V průběhu jednání se navíc v klubu kompletně obměnil management a začínali jsme tak opět nanovo. V součtu se však povedly dohodnout férové podmínky pro všechny strany," řekl Spálenka.

"V Omsku čeká na Šimona skvělý trenér (Kanaďan Bob Hartley) i velmi ambiciózní tým. Smlouvu si vysloužil výbornými a hlavně vyrovnanými výkony v KHL, na soutěž se již plně adaptoval. V Omsku se může posunout ještě na další úroveň," dodal agent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články