5. listopadu 2020 • 22:49

Celtic – Sparta 1:4. Bravo! Juliš zařídil hattrickem první výhru v EL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
86
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty v Evropské lize porazili 4:1 Celtic a ve třetím kole základní skupiny poprvé bodovali. O výhře letenského celku, který předchozí dva zápasy prohrál se skóre 1:7, dnes v Glasgow rozhodl třemi góly Lukáš Juliš, poslední branku dal Ladislav Krejčí starší. Za domácí ve druhém poločase snížil na 1:2 Leigh Griffiths.



Góly

Domácí: 65. Griffiths

Hosté: 27. Juliš, 45. Juliš, 77. Juliš, 90. Ladislav Krejčí st.

Sestavy

Domácí: Bain – Frimpong, Duffy, N. Bitton, Laxalt (80. Ntcham) – S. Brown (C) (59. Elhamed), C. McGregor – R. Christie, Rogic, M. Elyounoussi (59. Griffiths) – Edouard (80. Al. Ajeti).

Hosté: Nita – Plechatý, Pavelka (C), Hancko (73. Lischka) – Vindheim, Sáček (88. Dočkal), Ladislav Krejčí ml., Karabec (74. Trávník), Polidar (79. Ladislav Krejčí st.) – Moberg Karlsson (88. Plavšić), Juliš.

Náhradníci

Domácí: Ajeti, Barkas, Hazard, Elhamed, Griffiths, Klimala, Henderson, Ntcham, Soro, Taylor, Turnbull, Welsh

Hosté: Čelůstka, Gabriel, Kotek, Dočkal, Krejčí st., Lischka, Vitík, Patrák, Plavšić, Trávník

Karty

Domácí: R. Christie

Hosté: Pavelka, Sáček, Ladislav Krejčí st.

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (vš. Rumunsko)

Stadion

Celtic Park, Glasgow

Sparta se kromě herního výpadku po přerušení české ligy kvůli koronaviru musela i dnes vyrovnat s řadou absencí. Trenér Kotal nemohl počítat s brankářskou jedničkou Hečou, Štetinou, Hložkem, Kozákem, Hanouskem, Minčevem, Součkem a Holcem. Na poslední chvíli navíc vypadl stoper Čelůstka a jen na lavičce začal záložník Dočkal.

Ve stoperské dvojici nastoupil záložník Pavelka s Plechatým a první start v nové sezoně si připsal také uzdravený Hancko. V základní sestavě se objevili také Polidar s Karabcem. Do branky se postavila někdejší letenská jednička rumunský reprezentant Nita.

Spartě chvíli trvalo, než se dostala do tempa, ale Celtic úvodní dvacetiminutovou převahu neproměnil v jedinou šanci. Poté převzali aktivitu hosté a ve 23. minutě trefil Karlsson břevno. Chvíli nato Juliše ve velké šanci vychytal Bain, ale po následném rohu už útočník Sparty otevřel skóre. Hancko nejprve poslal míč hlavou do tyče a Juliš se prosadil z dorážky.

Celtic se do první velké šance dostal ve 37. minutě a málem bylo vyrovnáno. Christie povedenou přihrávkou našel za obranou Elyounoussiho a norský útočník trefil břevno. V závěru poločasu Nita zlikvidoval pokus Rogiče a z protiútoku přidal Juliš druhý gól. Po Karabcově přihrávce si posunul míč a Bain na střelu po zemi nedosáhl.

Krátce po přestávce mohl Juliš završit hattrick, ale špatnou rozehrávku Baina nepotrestal a vystřelil mimo. Po hodině hry trefil Sáček z dálky tyč a v 65. minutě přišel za zahozené šance trest. Rogič se dostal za obranu, s jeho pokusem si Nita ještě poradil, ale z dorážky snížil střídající Griffiths.

Celtic ožil a dostal Spartu pod tlak. Do vyložených šancí se však domácí nedostali a naopak po rychlém brejku inkasovali potřetí. Po levé straně utekl Karlsson a předložil míč Julišovi, který se před odkrytou brankou nemýlil. Definitivní gólovou tečku za zápasem udělal v 90. minutě střídající Ladislav Krejčí starší.

Sparta venku v pohárech vyhrála po šesti porážkách za sebou a v tabulce skupiny H jí patří třetí místo o dva body před posledním Celticem, který Pražané v dalším kole za tři týdny přivítají na Letné. Postupové příčky patří se sedmi body vedoucímu Lille a se šesti body AC Milán.

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Jarošík vzpomíná na Celtic: To nebyl fotbal pro mě. Má Sparta šanci?
Video se připravuje ...

Sparta (ne)chytá eurovlak. 5 důvodů, proč jí to v Evropské lize nejde
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
86

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud