Graf: Cesta čtyř legend k 1000 výhrám

5. 11. 2020, 23:22
Aktuality 51
Rafael Nadal včera jako čtvrtý v open éře vyhrál 1000. zápas. Z kvarteta Jimmy Connors. Ivan Lendl a Roger Federer se na tuto magickou metu dostal jako nejstarší, přitom svou vůbec první výhru slavil ještě před 16. narozeninami. Prohlédněte si graf, v jakém věku jednotliví tenisté dosáhli každé sté výhry.

Od první do tisícé výhry Rafaela Nadala uplynulo 18,5 roku. Naopak nejrychleji nasbíral tisícovku vítězství Ivan Lendl, kterému se to povedlo během 14 let. Jen o pár dní více na to potřeboval Jimmy Connors, Roger Federer se k magické hranici dostal za 16 let a 3 měsíce.

Zatímco času na tisíc výher Španěl Nadal 'spotřeboval' nejvíce, v počtu zápasů především vinou častých zdravotních potíží 'šetřil'. Jubilejní výhry se dočkal už v celkově 1201. zápase, třeba Švýcar Federer na dosažení této mety potřeboval o 26 zápasů více.

Přehled šesti tenistů s nejvíce výhrami k 4. 11. 2020:
Tenista výhry zápasy procentuální úspěšnost
Jimmy Connors 1274 1557 81.8 (1274-283)
Roger Federer 1242 1513 82,1 (1242-271)
Ivan Lendl 1068 1310 81,5 (1068-242)
Rafael Nadal 1000 1201 83,3 (1000-201)
Guillermo Vilas 951 1248 76,2 (951-297)
Novak Djokovič 932 1122 83,1 (932-190)


 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Twitter @TennisMyLife68

Komentáře

51
Přidat komentář
LubosZabloudil
Pro váš zájem byl článek doplněn o další statistiky smile
Reagovat
smazaný uživatel
:)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybychom každému z BIG3 odečetly WIN RATIO na jejich nejlepších površích, tak to výjde jak?

Djokovič 82%
Federer 81%
Nadal 40%

?
Reagovat
ttopi
Hlavně zrovna to win ratio s věkem celkem úzce souvisí. Až odehraje Nadal tolik zápasů, co Roger, tak se to může porovnat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, ale Rafovi tam extrémně pomáhá antuka, ostatně jako ve všech stats. Má na ní takovou dominanci, že mu to až někdy v těch číslech ubližuje.

Po Rogerovi na rok 2021 nic nechci. Jeden GS, 1 titul na trávě (což může vyřešit najednou), překonat Connorse ve výhrách a nejlépe vyhrát tak 5 titulů, v roce 2022 vyhrát 3 kusy, skončit na 110 a čus bambus, můžeš jít kam chceš smile
Reagovat
ttopi
GS bych Rogerovi strašně přál, myslím že by tím potvrdil, že je GOATem. On jím teda je, ale možná že by to uznali i ti jeho věční odpůrci.

Nicméně moc tomu zž nevěřím. Nevíme v jaké formě a pohodě se vrátí.
Reagovat
Krisboy
Na Rogerově formě zas až nezáleží, záleží na tom, jestli narazí na Srdíčka.
Reagovat
Patik
aj keby Roger vyhral ďalšie dva GS a v oboch porazí Rafu vo finále nič to nezmení jeho odporcovia sa opierajú o desať rokov staré zápasy..či pridá niečo alebo nepridá stačí nech sa zúčastňuje fanúšikovia sú radi už len zato že ho vidia na nejakom turnaji..
Reagovat
ttopi
Je to tak. Rogera milují všude, kam přijede, tam vyprodá. V tomhle nemá konkurenci. A i tom je to GOATství, prostě být ten greatest.
Reagovat
Amputace
Jj. Stejně jako ty, i kdyby Nadal ještě dvakrát zkompletoval všechny GS, budeš psát, že to má všechno vydřené a s talentem nemá jeho hra nic společného. (Pozdravuj na challengerech.)
Reagovat
turista
Není důležité jak toho dosáhl, ale že toho dosáhl.
Reagovat
Patik
Rafa si to na kurtoch vydrel vždy najviac či na tréningu alebo na zápase..veď Toni z neho urobil totálneho otroka..tvrdé tréningy ..svalnatá muskulatúra operácie končatín psychické problémy..práve Rafa toho odtrénoval v živote najviac..oplatilo sa síce ale pozri aký bol roky zdevastovaný..rafa si svoj talent vypracoval na tréningoch nebol mu udelený do takej miery ako iným..
Reagovat
Amputace
Píšeš o věcech, o kterých vůbec nic nevíš. Ty víš, jak to má Nadal s psychickými problémy, kde mají prapůvod, mají-li například genetický základ? Nevíš nic, pouze střílíš, aby ti cosi zapadlo do rovnice. Rafa fans diskutují o konkurenci, řeší goat diskuze apod., vy zase hledáte kousíčky skládačky, abyste z Nadala udělali pokud možno největšího dřeváka v top tenise. Reálně však nemáte v rukou nic, jen domněnky. Přesně takto se chovají konspirátoři.

A btw. Nadalova muskulatura byla kolem jeho 18ti výjimečná tak nanejvýš tím, že nenosil rukávy. Jeho poměr váhy a výšky byl většinu kariéry naprosto v pořádku a v normálu, maskulinního nabušence z něj udělala média a hodně také on sám tím, že dával své svaly na rukou na tak nápadně na odiv.
Reagovat
smazaný uživatel
AO a Wimbledon je jenom o tom, zda Roger bude hrát průměr a mine Djokoviče.
Reagovat
Patik
myslím si že toho Djokoviča by tam už mal poraziť ďalšiu porážku už nepripustí..nie po hentakej prehre z matchpointov..podľa mňa by tam nechal dušu a išiel by aj do krvy aby mu to tam oplatil..
Reagovat
smazaný uživatel
Federer mal uz tolko moznosti, ze je rovnako dobry ako Nadal s Djokovicom a prakticky okrem AO17 vzdy zlyhal. Mozno keby Nadal nehral 5h semifinále, tak zlyha aj tam.

Nahrabal si s druhou vlnou, ale fakt ho neporovnavajme s Big2.
Reagovat
smazaný uživatel
*Moznosti dokázat.
Reagovat
ttopi
Ty jsi fakt nemocný. S tebou to musí být doma těžké. Když si umaneš, že je slunce modré, tak je prostě modré. A kdo říká že ne, ten je jinej smile
Reagovat
Krisboy
Kdo tvrdí, že slunce není modré, je ovečka smile
Reagovat
dappe
Také bych Big2 s Federerem nesrovnával, ten dělá tak trochu jiný sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Napriklad Debl na OH, lebo musi :)
Reagovat
dappe
Například, k účasti v deblu na OH by se nikdo z Big2 nesnížil.
Reagovat
smazaný uživatel
Neznizil veru, keby to mal byt jeho jediny prostriedok ako vyhrat placku :)
Reagovat
Krisboy
Je to jasný, Nadal je Goat smile
Reagovat
smazaný uživatel
Úkol zněl jasně, budeme ten článek editovat tak dlouho, dokud nevyjde Rafa nejlépe. smile
Reagovat
RF46
No, kdyz by Rafa nehral nic jinyho nez antuku, tak ma cisla daleko nejlepsi...jenze tahle "matematika" se muze libit jen tomu blbovi z Bratislavy...
Reagovat
gigin
The Doctor byl pozitivní, ale už není, víš?
Reagovat
RF46
Vime, 3x po sobe si ustele a pak 2 zavody v haji kvuli covidu...celkem mu bylo bylo dva dny :)
Reagovat
RF46
Dnes uz je ve Valencii a potrebuje jeste druhej negativni a pak by moh v sobotu na M1 :)
Reagovat
gigin
Oki, díky za info :)
Reagovat
RF46
No, druhej test negativni...tak uvidime, co dedek smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka sa nedá hrat celoročne. A keby hral iba antuku, tak dnes nemá 1000 vyhier, ale 600.

Zas si niečo nedomyslela, opička. Teda ovečka, pardón. Vzdy si to pri tebe spletiem.
Reagovat
RF46
..procentualni uspesnost pro ty slabsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Toto je zas statistika. Ako najstarsi.

No skor by ma zaujimal pocet zapasov, ktory potreboval na 1000 vyhier. Tam, bez toho, ze by som vedel vysledok by to bolo zrejme naopak. To je asi podstatnejsi udaj, ze ano.

Nadal 6 mes nehral kvoli pandémii a dalsich xy mesiacov nehral kvoli zraneniam.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobře děláš, když to rozporuješ. Jak moudře pravil sir Winston Churchill, musíš věřit jen těm statistikám, které si sám zfalšuješ...
Reagovat
FulnekUltras
Za současnými americkými "demokraty" stojí nejbohatší paraziti tohoto světa. To mluví samo za sebe. smile
Reagovat
blixa
Ultrasi ! Z tebe nebude mít tvůj uliční výbor KSČM radost ! Ty máš jásat na grandiozním úspěchem amerických soudruhů a ne je tady sprostě pomlouvat !!! smilesmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Tihle LGBT/BLM "soudruzi" jsou už kwa jinde... smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozporujem, doplnam pohlam, rozsirujem spektrum.
Reagovat
ttopi
Jestliže je Ronaldo nejlepším střelcem LM, tak je úplně jedno kolik tam odehrál zápasů. To samé Gretzky. Je jedno kolikrát musel Bolt běžet 100m, aby zaběhl světový rekord. Prostě to tak je.
Reagovat
paddy
Počet 100m má vliv na počet vyhraných závodů nikoli světový rekord smile
Reagovat
ttopi
To je celkem jedno. Tak jinak. Jestli někdo vyhraje ve své kariéře nejvíc závodů, tak je jedno kolik jich běžel. Prostě vyhrával, byl vždy nejlepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle platí pro všechny sportovce, kromě Federera.

Ten je sice ve všem nejlepší, ale 80% kariéry se mu nepočítá. smile
Reagovat
ttopi
Nejlepší je že nejdříve těch 1000 wins dosáhl Connors, ale to nikoho nezajímá. Úplně vidím Forehanda, jak otevřel ten graf a první co hledal byla křivka Federera, pak Nadala. Zbytek podle mě ani neviděl smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile

A přesně v tomto pořadí, nejdříve Federer, pak Nadal, pak to hodit do excelu a pomocí kontingenčních tabulek to kombinovat tak dlouho, aby z toho Nadal vyšel lépe. smile
Reagovat
Mantra
ne to je případ Vilase
Reagovat
gigin
https://youtu.be/R42mv03Z3M4?t=130
Reagovat
sojka1
za par mesicu stejne lidi vedej h...o :-)))) Ale dobre, Lubos! :-)))
(Pardooon, nejmocnejsimu muzi sveta taky rikam Doniku.) :-)))
Reagovat
gigin
:DDDD

Jak říkáš. A navíc jsem fakt na vlně dojmů a pocitů, ne čísel. Koneckonců jde o hru ne? O tenis. A ty pocity a dojmy jsou přece dle vkusu a libosti každého, jednotlivého soudruha, soudružky.... Někdo je na nesnesitelnou lehkost bytí, někdo na umordovaný, až bolestný styl, někdo na nudu. A jak psal výše Stan, čísla si můžeš vytvořit jaké chceš. Jinak v Americe vyhraje ten dědek, který se dožije soudního procesu. Ale Doník svými projevy dává slušný základ k občanské válce. Kdyby byl slušný a fajn, tak pogratuluje Bidenovi k win a tečka. Na druhou stranu kdyby takový byl, tak není Bidenovi k čemu gratulovat...
Reagovat
sojka1
hezke, giginku... :-)
Reagovat
a.magerova
Dobrá věta z netu... smile

Probíhají nějaké přípravy na to, jak říci prezidentovi, že prohrál?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist