FK Blansko posílil stoper Vincour, klub čeká na restart ligy

6. listopadu 2020, sport, přečteno: 1809×

Těsně před přerušením fotbalových soutěží přivedlo do svého kádru Blansko nováčka do defenzívních řad. Z prvoligového Slovácka přišel na jižní Moravu devatenáctiletý stoper Tomáš Vincour. „Snažíme se reagovat na marodku a skutečnost, že nám může taky vypadnout obránce kvůli trestu,“ popsal důvody angažování nové obranné síly kouč Oldřich Machala.

Tento článek byl vydán před více jak rokem.
Informace v něm již nemusí být aktuální.

Mladý bek přichází do Blanska z prvoligového Slovácka, kam se letos na jaře přesunul z pražské Slavie. „Zástupci obou klubů se společně s mým manažerem domluvili na podmínkách mého hostování a pak už bylo jen na mém úsudku, jak se rozhodnu,“ řekl ke svému transferu Vincour.

„V létě jsme se Slováckem hráli první přípravné utkání právě proti Blansku a kluci ukázali, že mají dobrý tým a zaslouženě postoupili do druhé ligy,“ dodal Vincour svou znalost Blanska z letní přípravy.

Kádr FK Blansko posílil stoper Tomáš Vincour. FOTO archiv klubu

Bohužel se tak stalo v situaci, kdy se sportovní prostředí uzavírá. „Je to pro nás velice nepříjemná situace, nicméně musíme nařízení respektovat a snažit se připravovat tak, jak nám to nařízení vlády umožňuje. Naštěstí se podařilo Ligové fotbalové asociaci (LFA) po jednáních s Národní sportovní agenturou (NSA) a Ministerstvem zdravotnictví domluvit na právním výkladu o právním výkladu Krizového opatření Vlády ČR z pondělí 12. října, na základě kterého je možné tréninkové jednotky absolvovat bez omezení počtu osob s ohledem k tomu, že se pro hráče i členy realizačních týmů jedná o jejich hlavní výdělečnou činnost,“ komentovalo aktuální situaci tiskové oddělení Fotbalového klubu Blansko.

Další nepříjemnost přišla pro fotbalový svět na konci října, kdy řídící komise pro Moravu ukončila veškeré soutěže, které pod její řízení spadají. Na podzim se tak určitě nerozběhne žádná ze soutěží, kterou hrají mládežnické týmy FK Blansko. Zároveň se tak ukončilo podzimní působení všech ostatních týmů na okrese Blansko, neboť Řídící komise Fotbalové asociace České republiky pro Moravu řídí veškeré soutěže od třetí ligy níže.

Start druhé fotbalové ligy již nabírá reálné obrysy. LFA ve spolupráci s Národní sportovní agenturou a Ministerstvem zdravotnictví dokázalo realizovat snahu o obnovení profesionálního fotbalu v ČR a LFA podala nutnou žádost o výjimku a s největší pravděpodobností se v horizontu několika dní opět rozběhne Fortuna:liga a Fortuna:Národní liga. Sedmé kolo tak fotbalisté FK Blansko odehrají s Táborskem možná už v neděli 8. listopadu. To vše samozřejmě za přísných hygienických podmínek.

Kryštof Severa

 

   vložil: Michal Záboj, redaktor / tiskové oddělení