6. listopadu 2020 • 09:13

Kouč Celtiku po Spartě: Jeden z našich nejhorších výkonů, nemůžu to přejít!

Autor: ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za jeden z nejhorších výkonů během obou působení v Celtiku označil trenér Neil Lennon debakl skotského celku v Evropské lize s fotbalisty Sparty. Jeho výběr ve čtvrtek doma s Pražany prohrál 1:4 a podle devětačtyřicetiletého kouče pravděpodobně přišel o šanci na postup ze skupiny.



„Můžu vám zaručit, že to byl bod zlomu. Už se to nebude opakovat,“ citoval server BBC Lennona. „Tohle nemůžu jen tak přejít a hráči to moc dobře ví. Ani je teď nemůžu bránit. V minulosti jsem to dělal, ale dnes to nejde,“ řekl po zápase severoirský trenér.

Celtic do čtvrtečního zápasu vstoupil lépe, ale Sparta, i když za poslední měsíc odehrála jen dvě utkání a v obou utrpěla vysoké porážky, postupně převzala aktivitu. Letenští nakonec soupeře jasně přehráli a díky hattricku Lukáše Juliše a jedné brance Ladislava Krejčího staršího jasně zvítězili.

Za domácí sice snížil na 1:2 Leigh Griffiths, historický propadák Celticu tím neodvrátil. Glasgowský celek po třiceti letech prohrál tři domácí zápasy za sebou a v Evropské lize utrpěl tři domácí porážky za vůbec poprvé. „Ano, byla to ostudná prohra,“ řekl Lennon.

„Chybělo nám odhodlání, hlad. Musíme to změnit a to rychle. Hráči se nad tím musí zamyslet, protože něco takového není v klubu, jako je Celtic, možné,“ přidal Lennon. „Byl to jeden z nejhorších výkonů, které jsem v Celticu jako trenér zažil,“ uvedl kouč, který v klubu působí od loňska a předtím ho vedl v letech 2010 až 2014.

„Ale zažil jsem horší situace. Teď to vypadá jako obrovský problém, protože je to aktuální a čerstvé, ale už jsem zažil horší okamžiky. Tohle můžeme napravit velmi rychle a jsem přesvědčený, že se mi to podaří vyřešit během pár dní,“ prohlásil Lennon. „Musíme být pokornější a ještě víc dřít v tréninku,“ dodal.

Celtic je po třech kolech s jedním bodem v tabulce poslední, třetí je Sparta se třemi body. Postupové příčky patří se sedmi body vedoucímu Lille a druhý je s šesti body AC Milán. „Pravděpodobně jsme přišli o šanci na postup. V dalším zápase si proto musíme alespoň napravit reputaci,“ řekl Lennon, jehož celek se po reprezentační přestávce představí v Praze na Letné.

Góly

Domácí: 65. Griffiths

Hosté: 27. Juliš, 45. Juliš, 77. Juliš, 90. Ladislav Krejčí st.

Sestavy

Domácí: Bain – Frimpong, Duffy, N. Bitton, Laxalt (80. Ntcham) – S. Brown (C) (59. Elhamed), C. McGregor – R. Christie, Rogic, M. Elyounoussi (59. Griffiths) – Edouard (80. Al. Ajeti).

Hosté: Nita – Plechatý, Pavelka (C), Hancko (73. Lischka) – Vindheim, Sáček (88. Dočkal), Ladislav Krejčí ml., Karabec (74. Trávník), Polidar (79. Ladislav Krejčí st.) – Moberg Karlsson (88. Plavšić), Juliš.

Náhradníci

Domácí: Ajeti, Barkas, Hazard, Elhamed, Griffiths, Klimala, Henderson, Ntcham, Soro, Taylor, Turnbull, Welsh

Hosté: Čelůstka, Gabriel, Kotek, Dočkal, Krejčí st., Lischka, Vitík, Patrák, Plavšić, Trávník

Karty

Domácí: R. Christie

Hosté: Pavelka, Sáček, Ladislav Krejčí st.

Rozhodčí

Kovács – Marinescu, Artene (vš. Rumunsko)

Stadion

Celtic Park, Glasgow

Skupina H

Z V R P Skóre B
1. Milán 6 4 1 1 12:7 13
2. Lille 6 3 2 1 14:8 11
3. Sparta 6 2 0 4 10:12 6
4. Celtic 6 1 1 4 10:19 4

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud