Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Sportbar Sklípek končí. Chceme tu vybudovat restauraci na úrovni, říká nový majitel

V horizontu dvou let čeká centrum Jihlavy příjemná změna. V prostorách legendárního Sklípku má vzniknout moderní restaurace. Nový majitel objektu navíc uvažuje i o vybudování pivnice, případně i vinárny nebo kavárny.  

Před několika desítkami let to byl vyhledávaný podnik, jedno z center společenského života. V posledních době ale pověst Sklípku upadala, v nájmu zde byl sportbar, který například na sociálních sítích nesbírá příliš kladných referencí.

Dům na Masarykově náměstí, ve kterém se Sklípek nachází, byl dlouho na prodej. Situaci nakonec vzal do vlastních rukou Josef Pohanka, který je čerstvým majitelem objektu. „Chci to dát do původního stavu a dodat punc, který si tento dům zaslouží,“ říká na dotaz Jihlavské Drbny. „Vždyť já se tady ženil! Manželce říkám, že tímto se kruh uzavřel,“ dodává s úsměvem.

Poslední nájemník měl smlouvu asi ještě na šest let. „Nakonec jsme se ale domluvili. Poslední dobou to nebylo nic moc a tomuto koutu Jihlavy to jen prospěje.“

Pohanka by chtěl obnovit provoz, který zde byl dříve. To znamená restauraci v patře, doplněnou o pivnici (s možnou vlastní výrobou) ve sklepních prostorách, podle okolností a možností se uvažuje i o vinárně či kavárně.

„Toto všechno bych chtěl obnovit. S těmito službami, které aktuálně v Jihlavě jsou, nejsem úplně spokojen, chtěl bych poskytnout jistou úroveň,“ naznačuje Josef Pohanka směr, jakým by se rád vydal. S architektem už svoje záměry konzultoval, k situaci se samozřejmě budou vyjadřovat i památkáři. Vše by rád stihl do dvou let.

Výhodou pro realizaci jeho plánů jsou například rozsáhlé sklepní prostory nebo výtah z kuchyně, která tak může obstarat všechna patra. K dispozici je i vnitřní nádvoří, v případě jejího využití by nemusela být instalována předzahrádka na náměstí. Prioritou však bude oprava krovů a celkově střechy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook

Štítky Sklípek, restaurace, sportbar, Jihlava, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportbar Sklípek končí. Chceme tu vybudovat restauraci na úrovni, říká nový majitel | Společnost | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.