Mezi Skalkou a Depem Hostivař nepojede o víkendu kvůli opravám metro. Nahradí ho autobusy

6. listopad 2020 10:32

O víkendu 7. a 8. listopadu nebude v úseku Depo Hostivař - Skalka jezdit metro.  Pražský dopravní podnik totiž začne v pátek večer opravovat v Hostivaři požární komunikaci, přes kterou vede první a druhá kolej linky A.

Dělníci budou například vyměňovat staré dřevěné pražce za nové betonové, vymění opotřebované kolejnice, položí nové obrubníky a silnici dobetonují. Oprava požární komunikace pak bude pokračovat příští rok na dalších kolejích, ale tam už nebude nutná výluka v provozu metra. Tyto opravy se dělaly také v dalších depech, třeba předloni na Zličíně a zhruba před pěti lety na Kačerově.

Metro nebude jezdit na lince A mezi Depem Hostivař a Skalkou. Cestující budou vozit náhradní autobusy s označením XA a pojedou po trase Skalka – Černokostelecká – Depo Hostivař. Výluka se také dotkne provozu tramvajové linky číslo 7. Ta totiž bude prodloužená – ve směru z centra pojede z Černokostelecké přes Depo Hostivař až do zastávky Ústřední dílny Dopravního podniku. Veškeré informace najdete na webu pražského Dopravního podniku.

autoři: Soňa Jindrová , jp
Spustit audio