InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gump – jsme dvojka - promítání filmu

    Čtvrtek 28.3 16:00 - Biograf Kotva Lidická 2110, České Budějovice

  • Basstard Beatz w. Magenta & Tony P

    Čtvrtek 28.3 21:00 - Klub K2 Sokolský ostrov 1, České Budějovice

Zobrazit všechny události
 

Z chvostu až na vrchol? Reprezentační brankář Hrubec se přesouvá do Omsku!

KUNLUN/OMSK – Reprezentační brankář Šimon Hrubec se stěhuje v rámci Kontinentální hokejové ligy na lepší adresu. Rodák z Vimperku, který po zisku extraligového titulu s Třincem vyrazil v létě 2019 za čínským dobrodružstvím do Kunlunu, se po necelých dvou sezonách s Redstarem loučí. V letošním ročníku KHL odchytal deset zápasů s bilancí 91,86% úspěšnosti zákroků a průměrem 3,31 obdržené branky na zápas. Kunlun však patří mezi otloukánky ligy a ve 21 zápasech posbíral pouhých 12 bodů, je tedy prakticky bez šance na postup do play off. To už se ale Hrubce netýká, ten byl včera poslán na výrazně atraktivnější adresu.

Novým působištěm Šimona Hrubce bude ambiciózní Avangard Omsk. Ve Východní konferenci KHL je jeho nový tým pátý se ztrátou pouhých čtyř bodů na vedoucí Kazaň. Omsk má tedy ty nejvyšší cíle, oproti Kunlunu Hrubce čeká výrazně vyšší tlak na výsledky. Stojí před ním tedy velká výzva. V Omsku už působí český reprezentační útočník Jiří Sekáč. Mezi tyčemi budou Hrubcovou konkurencí dva ruští vrstevníci – rovněž devětadvacetiletí Igor Bobkov a Emil Garipov. Oba mají zkušenosti i s národním týmem „sborné", Bobkov před osmi lety odchytal dva zápasy dokonce v NHL za Anaheim Ducks. Trenérem Omsku je Bob Hartley, který vyhrál jako hlavní kouč Stanley Cup s Coloradem Avalanche.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace