Hlavní obsah

Slovensko jde do boje o Oscara s filmem o útěku z Osvětimi

Novinky, Stanislav Dvořák

Snímek Zpráva, který má reprezentovat SR na Oscarech, vznikl ve slovensko-německo-české koprodukci. Jde o příběh dvou mladých československých občanů židovského původu, kterým se podařilo utéct z koncentračního tábora Osvětim a předat světu zprávu o tom, jak fungoval.

Trailer k filmu ZprávaVideo: Falcon

 
Článek

„Peter Bebjak dokázal citlivě propojit historickou přesnost s osobní zkušeností ústředních postav. Výsledkem je strhující a vizuálně invenční zážitek. Dvojice herců v hlavních rolích dokázala zachytit fyzickou trýzeň života v koncentračním táboře, nebezpečí útěku a pocit trápení, když si uvědomili, že tuto hroznou pravdu svět není připraven přijmout. Je pro nás ctí být součástí tohoto filmu,“ řekl Peter Goldwyn, prezident Samuel Goldwyn Films.

„Zpráva se bude o Oscara ucházet v kategorii Nejlepší mezinárodní celovečerní film. Mimo USA se bude film promítat například i ve Velké Británii, Francii nebo Japonsku, v této chvíli už je potvrzeno sedm zemí,“ dodala za tvůrce Martina Reková.

Foto: Falcon

V hlavních rolích uvidíme Noela Czuczora a Petera Ondrejička.

Foto: Falcon

Ondřej Malý

Vedle hlavních protagonistů Noela Czuczora a Petera Ondrejička ze Slovenska se představí český herec Jan Nedbal, v menší roli se objeví Ondřej Malý. Dále hrají John Hannah, Wojciech Mecwaldowski, Kamil Nozynski, Jacek Beler, Christoph Bach, Florian Panzner nebo Lars Rudolph.

Za Českou republiku je producentem snímku Ondřej Zima z Evolution Films a Česká televize. Do kin má jít 28. ledna 2021.

Reklama

Výběr článků

Načítám