Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na vyšehradské schůzce byli i právník, galerista a majitel pojišťovny. Faltýnek dál mlží

Autor: sova - 
6. listopadu 2020
13:04

Utajené schůzky na pražském Vyšehradě, na které nachytal před dvěma týdny Blesk exministra Romana Prymulu (za ANO), se zřejmě zúčastnili i další lidé. Prymula se v restauraci Rio's, která měla být podle vládních nařízení zavřená, sešel s předsedou poslanců ANO a pravou rukou premiéra Andreje Babiše Jaroslavem Faltýnkem. Třetím potvrzeným účastníkem schůzky byl ředitel Fakultní nemocnice Ostrava Jiří Havrlant a o dalším možném účastníkovi „Vyšehradu“ pak přinesl v pondělí zprávu server Neovlivni.cz. Jako první měl do restaurace dorazit brněnský lobbista Jan Gottvald, syn někdejšího fotbalového bosse z Drnovic. Další trojici odhalil server Seznam Zprávy.

Jak zjistily Seznam Zprávy, novým jménem mezi dalšími možnými účastníky schůzky je Jan Třeštík, což je především pražský galerista. Ten se zná s Faltýnkem údajně mnoho let; mimo jiné v jeho karlínské Hauch Gallery poslanec ANO jakožto amatérský malíř v červnu 2018 vystavoval a dražil své obrazy.

Podle jednoho ze zdrojů obeznámených s průběhem utajovaného setkání Třeštík do restaurace přišel současně s ministrem Prymulou, píšou Seznam Zprávy. S epidemiologem a tehdejším členem vlády údajně udržoval kontakty už dlouho dopředu, než se schůzka odehrála.

Majitel pojišťovací společnosti

Dalším účastníkem vyšehradské pokoutné schůzky měl být podnikatel z Ostravska Roman Horváth. Odcházet měl podle serveru jako jeden z posledních, až po půlnoci.

Roman Horváth je mimo jiné majitelem luxusního hotelu Freud v Ostravici, především ale spoluvlastní pojišťovací společnost Satum Czech. Ani on na opakované dotazy redakce nereagoval.

Advokát z Přerova a kamarád Faltýnka

A do třetice redakce Seznam Zpráv údajně hned u několika zdrojů narazila na to, že do restaurace Rio's před dvěma týdny zavítal i Faltýnkův další dlouholetý spolupracovník a přerovský advokát Květoslav Hlína.

Přesto, že jejich zdroje mluví o tom, že na Vyšehrad dorazil právě s Gottvaldem mladším, advokát Hlína přítomnost na schůzce popřel. Na přímý dotaz, zda na Vyšehradě byl a zda může setkání komentovat, Seznam Zprávám odpověděl: „Nebyl. Nezlobte se, ale k této záležitosti se nechci vůbec vyjadřovat.“

Dál mlží i Faltýnek, na opakované dotazy, kdo všechno v restauraci byl a o čem společnost jednala, neodpovídá.

Vyšehradská schůzka zlomila Prymulovi vaz a na post ministra zdravotnictví rezignoval. Faltýnek zase skončí jako první místopředseda ANO. O jeho setrvání v čele poslaneckého klubu mají podle Babiše rozhodnout sami poslanci.

Video  Snímky, které usvědčily Prymulu: V hospodě vlastním opatřením navzdory!  - Marek Pátek, Martin Hykl, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

hejhej ( 9. listopadu 2020 12:48 )

Politici mají placené kanceláře. Schůzovat v noci v restauraci zavání podrazem, politickou špínou.

Michal Snobl ( 7. listopadu 2020 12:23 )

Sešel se dobytek a vymýšlel levárny jak přijít k více chechtaku.

villon ( 6. listopadu 2020 19:54 )

Těžký a dosud nevídaný ojebi na naší drahou republičku. Modrej pták hadr, socani jakbismet, Slovák v čele největší rozkrádačky historie v přímim přenosu. Čaulidi, co s tim hodláte dělat?

montevideo ( 6. listopadu 2020 15:06 )

Rozhodně to byla nějaká levota. na Slovensku by je už všechny sebrala policie.

Maximilian ( 6. listopadu 2020 13:49 )

Křišťálově čistá schůzka,nezajima

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa