Hlavní obsah

Skandální. Zcela nepřípustné! Anglického experta vytočila hvězda Celtiku v duelu se Spartou

Glasgow/Praha

Rozčarování v řadách slavného Celtiku Glasgow po debaklu se Spartou v Evropské lize dal korunu norský křídelník Mohamed Elyounoussi, jehož kamery během utkání odhalily, jak po vystřídání v 59. minutě usedl na tribunu a cosi řeší na svém telefonu, aniž by se věnoval dění na trávníku. Jeho jednání totálně vytočilo jak kouče, tak experty.

Foto: Pascal Rossignol, Reuters

Norský útočník Mohamed Elyounoussi to po zápase se Spartou pořádně schytává.

Článek
Fotogalerie

Náhradník za Elyounoussiho Leigh Griffiths dal jediný gól domácích, který ale byl jen hodně chabou náplastí na obrovské zklamání.

Nasupený kouč Neil Lennon ihned po utkání ujišťoval, že chování svého svěřence bude řešit. „O tohle se fakt postarám," ujišťoval.

Když bývalý hráč Celtiku Chris Sutton v roli televizního spolukomentátora viděl chování svého nástupce v barvách milovaného klubu, nešetřil těmi nejhoršími odsudky.

„Hráči mě nejvíc zklamali svým přístupem. Hraje se takový zápas a já vidím hráče, jak je v hledišti na telefonu? No, to je totálně neakceptovatelné. Prostě skandální. Zajímá ho vůbec, co se děje? Okamžitě bych mu dal pokutu minimálně ve výši dvoutýdenního platu," soptil Sutton.

„Roky jsem sedával v šatně vedle Neila Lennona a dobře vím, jak se ho tahle věc dotkne. Přeci jsou v tom všichni společně, pořád se mluví o týmové morálce, ale má něco takového společného s týmovou morálkou? Vždyť je to sobecké. Je to egoistický individualista, kterému je zbytek týmu jedno. To je absolutně nepřijatelné," dodal Sutton.

Sám hráč se za své jednání omluvil. „Jen jsem telefon na chvíli vyndal z kapsy, abych se podíval na průběžný výsledek druhého zápasu naší skupiny AC Milán - Lille. V každém případě to bylo od mě hloupé, že jsem se dostal do takové situace. Přijmu jakýkoliv případný trest," cituje hráče norský list VG.

Reklama

Související témata: