InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Novým budějovickým radním je Martin Pražák. Nahradil rezignujícího Martina Maršíka

Martin Maršík (vlevo) na pozici radního rezignoval, nahradil ho Martin Pražák. , Autor: Archiv města České Budějovice

Martin Maršík (vlevo) na pozici radního rezignoval, nahradil ho Martin Pražák.     Autor: Archiv města České Budějovice

AKTUALIZOVÁNO - 6.11.2020 14:43

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na posledním jednání českobudějovického zastupitelstva rezignoval na pozici radního Martin Maršík (HOPB). „Třicátého října jsem obdržel z jeho rukou rezignaci na členství v radě města. V tuto chvíli je tedy místo radního volné a my bychom měli zvolit jeho nástupce,“ uvedl primátor Jiří Svoboda (ANO). Odstupující radní Maršík zastupitelům poděkoval za důvěru, kterou mu před dvěma lety dali.

 

„Velmi si toho vážím a myslím, že jsem k funkci přistupoval s naprostou vážností. Jsme přibližně v polovině našeho mandátu. Každý z nás se specializuje na určitou oblast a mojí specializací je školství. Jedním z bodů našeho programu, myslím koaličního programu, je řešení centra města. A já jsem si uvědomil, že možná v radě města místo odborníka na školství, za kterého se považuji, potřebujeme radního, který se v současné době zaměřuje na centrum města. Mé rozhodnutí se mi neříkalo vůbec lehce, protože jsem podruhé v radě města a podruhé nedojedu celý mandát," uvedl zastupitel Maršík, který je ředitelem Biskupského gymnázia. Připomněl také, že před pěti lety byl zastupitelstvem z funkce radního odvolán.

Klub HOPB jeho rezignaci projednal a na pozici navrhl kolegu Martina Pražáka. Tento návrh schválila i koaliční rada. Někteří opoziční zastupitelé prohlásili, že se zdrží hlasování, protože jde o vnitřní záležitost koalice. Další pak poukázali na to, že v dnešní době je určitě specialista na školství ve vedení města potřeba nebo že navrhovaný nový radní v centru města žije a podniká.

„Nechci komentovat, co je potřebnější, jestli školství nebo střed města. Rád bych věřil, že je to jediný důvod. Cítím, že by to mohlo být chápáno i jako obhájení si některých svých osobních zájmů, které kolega Pražák v centru města má. Nechci ho obviňovat, ale z toho, co tu zaznělo, by to tak mohlo vypadat. Za nás žádného protikandidáta navrhovat nebudeme. Koalice si to stejně pojistí veřejnou volbou," uvedl Petr Braný (KSČM).

„To, že se zaobírám centrem, podnikám tam a v širším centru i žiju, to většina z vás ví. A já si myslím, že je to v pořádku. Když chci něco řešit, tak tu část města musím znát. A já se o něj nezajímám jen poslední dva roky, kdy jsem zastupitelem. Centrum všichni vnímáme jako prezentaci města, třešinku na dortu. Je to naše vizitka. My už teď na něm dlouhodobě pracujeme a jako člen rady se budu moci více angažovat. Ať už jde o dopravu, reklamu nebo například zeleň. Chci se na centrum podívat jako na celek a pokud budu do rady zvolen, budu se snažit všechna rozhodnutí dělat s tím, aby Budějce šly dopředu a byly ještě krásnější město, než už jsou teď. Mám to tady rád," poznamenal Martin Pražák, který nominaci přijal.

Novým radním byl ve veřejném hlasování zvolen. Hlasovalo pro něj 27 ze 43 přítomných zastupitelů. Nikdo nebyl proti, patnáct zastupitelů se zdrželo a jeden nehlasoval.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Petr 

    Reagovat

     

    Nepřítel veřejné dopravy. Pasažéři linky 23 by mohli vyprávět.

    Vloženo 6.11.2020 18:08:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace