Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spory v Praze 1: Na radnici je půlka nakažených, stěžoval si zastupitel. „Nesmysl,“ brání se starosta

Autor: pom, jza - 
6. listopadu 2020
16:01

Pořádný rozruch způsobil svým prohlášením pirátský zastupitel Prahy 1 Tomáš Vích. Ten se nechal slyšet, že mezi zaměstnanci městské části je 157 nakažených, a označil to za manažerské selhání a nezodpovědnost. Praha 1 se ale brání, podle starosty Petra Hejmy (STAN) je aktuálně nakažených či v karanténě zhruba třicítka zaměstnanců městské části.

„Dnes jsem se dozvěděl, že cca 157 lidí, tj. více než polovina zaměstnanců Městské části Praha 1, má aktuálně covid,“ napsal Vích ve čtvrtek na facebooku. „Pokud nebude příští týden zastupitelstvo online, nejspíš se omluvím. Mám rodiče 80+ a nechci nikoho nakazit. Hejmova radnice je v současnosti místo s největší koncentrací covidu v Praze. Je to naprosté manažerské selhání a nezodpovědnost,“ dodal rozhořčený zastupitel. 

Vedení městské části se proti tomu ohradilo. „Velmi mě mrzí, že zastupitel Vích zveřejnil taková nesmyslná čísla o počtu nemocných zaměstnanců a těch, kteří jsou v karanténě. V době, která rozhodně není lehká a kdy lidé velmi citlivě vnímají veškeré informace o koronavirové pandemii, tak bezpochyby mnohé občany značně znejistil,“ uvedl starosta Hejma pro Blesk s tím, že z 341 zaměstnanců, kteří pro městskou část pracují, je nyní zhruba třicítka nakažená či v nařízené karanténě kvůli blízkému kontaktu s nakaženým.

„Fungování radnice je zcela pod kontrolou, agendy jsou plně zabezpečeny a občané mohou s úředníky bez obav komunikovat osobně, telefonicky i e-mailem,“ řekl mluvčí radnice Petr Bidlo.

 

fico ( 6. listopadu 2020 19:07 )

Úmyslné uvádění nepravd by se mělo tvrdě trestat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa