V knize, na které pracovala v průběhu nucené jarní pracovní koronavirové pauzy, se Janžurová se spisovatelem Petrem Mackem (39) ohlíží za svými nejvýraznějšími divadelními i filmovými rolemi a nejmilejšími kolegy.

K takovým patřil i Karel Gott, se kterým se setkala už v seriálu Píseň pro Rudolfa III. A sympatie to byly vzájemné! „Když se ho v jeho slavném pořadu Karel Gott ve Slaném ptali, jaké má rád české herce, a on řekl, že obdivuje mne. To jsem doma propadla židlí! Přišlo mi to jako pocta, zvlášť od člověka, který byl obklopen přízní úplně jiného publika, než je divadelní. Od té doby jsem ho střežila,“ říká Iva v knize.

Doma ale kvůli tomu vedla spory se svými dcerami, hlavně se Theodorou (46)! „Pamatuji si, že když Thea začala chodit na FAMU, dostala se mezi studenty umělecké školy a ti, v tomhle věku, chtějí povalit na záda skoro všechno, co jejich nástupu do kultury předcházelo, a zaznamenala jsem mimo jiné, že Gotta považují za cosi dávno odbytého, překonaného atd. Velmi jsem ho hájila, a jak se s mojí dcerou Theodorou dobře diskutuje, protože je vždycky v opozici, takže to bývá dlouhé a bouřlivé, zastávala jsem se ho hojně,“ přiznává herečka.

Iva si pak v roce 2016 s Gottem zahrála i zazpívala ve filmu Decibely lásky, a jak podotýká, dožila se satisfakce i doma. „On si svou auru přenesl přes všechna eventuální krizová období a získal si opět děti i mladou generaci. I moje dcery,“ dodává Janžurová v knize Včera, dnes a zítra.

Biografie Ivy Janžurové Včera, dnes a zítra
Autor: Brána

VIDEO: Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju!

Video
Video se připravuje ...

Iva Janžurová: Kolegyním vždycky nadržuju! Hana Höschlová

Fotogalerie
31 fotografií