Schwartzman v Paříži prohrál s Medveděvem. Ten si o finále zahraje s Raonicem

6. 11. 2020, 15:31
Aktuality 40
ATP MASTERS PAŘÍŽ - Diego Schwartzman si na Masters v Paříži dnešním vítězstvím mohl zajistit premiérovou letenku na Turnaj mistrů, ale s Daniilem Medveděvem uhrál jen čtyři gamy a prohrál s ním i počtvrté. Večer však vstupenku do Londýna získal, k čemuž mu pomohla porážka Pabla Carreñi s Rafaelem Nadalem. Medveděv se o první letošní finále utká s Milosem Raonicem, který utekl ze dvou mečbolů domácímu Ugu Humbertovi.
Diego Schwartzman (© AFP)

Diego Schwartzman po premiérovém finále na Masters (Řím) a semifinále na grandslamech (French Open) dosáhl na další kariérní milník. Osmadvacetiletý Argentinec si v dnešním čtvrtfinálovém utkání s Daniilem Medveděvem na Masters v Paříži sice sám definitivně nezajistil letenku na Turnaj mistrů do Londýna, ale o pár hodin později už měl jasno.

Schwartzman dnes odpoledne na svého ruského soupeře nestačil, za pouhých 63 minut podlehl 3-6 1-6 a prohrál s ním i čtvrtý souboj. Argentinec čtyřikrát v zápase ztratil podání, nedostal se k jedinému brejkbolu a na returnu získal pouhých pět bodů, dva po dvojchybě ruské jedničky.

I tak ale večer mohl začít balit na cestu do Londýna, neboť jeho poslední konkurent Pabla Carreño neudržel vedení proti Rafaelu Nadalovi a přišel o teoretickou naději se v pořadí před Schwartzmana dostat.

Medveděv se vůbec poprvé v sezoně dostal do semifinále turnajů ATP a zítra semifinalista letošního US Open zabojuje o své první letošní finále. Jeho soupeřem bude kanadský finalista z roku 2014 Milos Raonic (h2h 2-0), který po odvrácení dvou mečbolů udolal 6-3 3-6 7-6 domácího Ugo Humberta.

Dvaadvacetiletý Francouz Humbert, jenž před dvěma týdny v Antverpách získal druhý titul, dnes ve svém dosud největším čtvrtfinále marně usiloval o devátou výhru v řadě.

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 4.289.970 eur
páteční výsledky (06. 11. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Nadal (1-Šp.) - Carreño (9-Šp.) 4-6 7-5 6-1
Medveděv (3-Rus.) - Schwartzman (6-Arg.) 6-3 6-1
Zverev (4-Něm.) - Wawrinka (12-Švýc.) 6-3 7-6(1)
Raonic (10-Kan.) - Humbert (Fr.) 6-3 3-6 7-6(7)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

40
Přidat komentář
woody
Dnes zatím podprůměr...

Skoda ze takhle nehral ve finale RG smile

Busta mi prijde ze po korona pauze mnohem lepsi...
Reagovat
woody
Ten BH Busty dnes pise
Reagovat
woody
Tak jsem ho prechvalil.. klasika
Reagovat
Lukyi
Nadal na antuce a mimo ní, to jdou dva různí hráči...
Reagovat
Patik
Rafa svoje hardové zápasy doslova uhaluzuje posledné sezóny..už to neni taký suverejný nástup a výkon..už mu telo neslúži ako by si to predstavoval..kazí lahké lopty lebo už nezvláda pohyb..a je vidieť na tých výkrikoch a reči tela ako ho to frustruje..jeho drží už len tá bojovnosť..aj keď je súper lepší bude mu to tam stále komplikovať až kým ho tou bojovnosťou neodradí..
Reagovat
smazaný uživatel
Caka sa kedy bude konecne na antuke uhaluzovat zapasy Federer. smile
Reagovat
Amputace
To jsou šíleně přísné soudy. Nadal přešel z antuky rovnou do haly, ze svého nejpřirozenějšího povrchu na povrch nejméně přirozený. Hraje v Paříži zatím špatně, ale tvrdit, že v posledních sezónách hardové zápasy uhaluzil, je dost odvážné. Na RG hrál také bídu a ve finále pak přišel úplně jiný Nadal, který naprosto rozsekal Djokoviče. Je jasné, že adaptace 34ti letému hráči na nějaký povrch či zápasové tempo trvá déle než 25ti letému. Mně to teda smutné nepřijde, spíš naopak, minimálně dokud ty tituly vyhrává. Federer opticky možná tolik neupadá (jeho tenis nikdy nestál tolik na rychlosti jako Nadalův), ale zase už nevyhrává ty tituly a v hlavě už dávno nemá mentalitu šampiona. Až Nadal začne zápasy, jako byl ten dnešní, skutečně prohrávat, budu teprve to považovat za úpadek. 2 US Openy v rozmezí tří let může označit za úpadek jedině blázen.
Reagovat
Patik
Kde sú tie časy kedy sa každý bál zahrať Rafovi do forehandu..a teraz všetci získavajú body cez jeho forehand..strašné..je to skoro až smutné ako klesá natom harde..
Reagovat
com
Nadal zas prohrava smile ne aby to zas otocil smilesmile
Reagovat
annah
Otoci. Vo to strah nemám. :-)
Reagovat
Patik
dnes už asi nie..
Reagovat
annah
Ale jo. Už získal druhý set.
Reagovat
Patik
Busta mu ho daroval..
Reagovat
sojka1
taky se divam, ale uz me to zase nebavi.... :-))
Reagovat
Patik
ten zápas sa nudne tiahne..Busta začína pôsobiť že už aj zabudol prečo tam prišiel..
Reagovat
annah
Mě taky ne. Mam u toho puštěnou ctyriadvacitku. Tenis sleduju jen jedním okem. :-)
Reagovat
FulnekUltras
Pokrytecký modrý šmejd si jde v USA tvrdě za svým. A bez jakýchkoliv skrupulí k tomu zneužívá snadno korumpovatelné státní úřady i média. Větší svoboda šíření informací pro ty, kteří víc zaplatí. Hnus. smile

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/trumpa-televize-jednoduse-vypinaji-jeho-tweety-provazi-varovani-128243#seq_no=1&dop_ab_variant=0&source=article-detail&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=afI8QYalwWP-202011061733

Což samozřejmě platí i u nás.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/soud-babis-nezvladl-emoce-k-utoku-na-kalouska-zneuzil-snemovnu-128263#seq_no=4&dop_ab_variant=0&source=article-detail&dop_source_zone_name=zpravy.web.nexttoart&dop_req_id=1IbWdgGzQjI-202011061736
Reagovat
Tomas_Smid_fan
příště doporučuju navštívit zpovědníka. Prý mají pochopení snad pro všechnosmile
Reagovat
FulnekUltras
tak úchylný zas nejsem smile
Reagovat
sojka1
Reagovat
FulnekUltras
raus !!!!! smilesmile
Reagovat
annah
Já doufám, že ten otřesný šašek nevyhraje a vypadne z Bílého domu. Biden teda taky nic moc, ale pořád lepší než ten pošuk. Já vůbec nechápu, že ti Amíci nedokážou vygenerovat do čela státu někoho charismatického a hlavně mladšího. Tohle je přehlídka gerontů. Asi se inspirovali u nás...
Reagovat
FulnekUltras
Mladí by chtěli pořád jen tahat za nitky - ale pěkně z teplíčka a zákulisí, případně s cizí záchrannou sítí (pirátstvo). Nastrčit do větru a veřejné nepohody vlastní kůži bez jakýchkoliv postranních spekulací dneska už nechce skoro nikdo.
Reagovat
Patik
Teba platia aby si nosil politiku na portálý ?
Reagovat
FulnekUltras
je to silnější než já
Reagovat
Patik
všimol som si že si tak politicky založený..mne to je inak jedno vkľude pokračuj..len som sa spýtal :)
Reagovat
D@nny
Jsem samozrejme rad, ze Biden vyhraje, ale ani nevis jakou radost mi dela tvoje prskani z prohry Trumpa. Jak se rika, to za penize nekoupis.
Reagovat
FulnekUltras
ovčí žumpo modrácká - za 30 let si na mě ještě vzpomeneš - pokud budeš naživu smile
Reagovat
Patik
čo ten Diego..má motiváciu kvalifikovať sa na turnaj Majstrov..a hentak prehrá ? to bol Medvedev taký dobrý ? či na Diega niečo dolahlo..
Reagovat
fialka
Diego hral tak zle či medveď tak dobre?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hasil vostudu na poslední chvílismile Užuž jsem tu chtěl postnout něco jiného...
Reagovat
sojka1
ten TB zprvu totalne podelal, do MP Humberta hruza hruz, stale jsem premyslela, jakou "pomucku" by mel jeste zvolit. Ta citovka o 30 micich pri odvraceni MP ho ale vratila do servisu... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ta nervozita jako by začala před tou fatální smečí a místo aby se do tiebreaku uklidnil, byl stále rozhozený. Jeho FH z dobré pozice bývaly většinou konečné údery, to ale v závěru zápasu rozhodně neplatilo. Měl štěstí, že se Cirkusák taky párkrát netrefil a pak mu nakonec pomohly i servisy.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
annah
To byl teda obrat! Rao ukázal silné nervy. A taky vynikající servis.
Přála jsem vítězství Frantíkovi.:-((
Reagovat
sojka1
malem ses radovala, Pomuckar to uz mel za hranou...
Reagovat
Krisboy
Wau...takhle se utíká hrobníkovi z lopatky. Bravo, šerife Wiggume! smile
Reagovat
Krisboy
Milý Diego, dluhuješ mi padesát korun. Kvůli tobě nepojedu v lednu do Austrálie smile
Reagovat
paddy
Kdyby Federer nebyl zraněný, tak by Schwartzman na TM nejel. Jen by o tom mohl snít, stejně jako nyní Busta smile smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist