FILM JAKO RITUAL II. (2)

San

San

autor

07.11.2020 Esoterika

Společnost čarodějů je v Sierra Leone velmi obávaná. Čarodějnické zbraně jsou ty nejsmrtonosnější zbraně, neboť jsou schopny způsobit řadu nemocí či zranění. Kulky se vyrábí z hnědého cukru a toxických sloučenin, léčitelé však říkají, že jsou pro prosté oko neviditelné. Zbraně na obrázku zkonfiskovali léčitelé z Poro, kteří bojují v Sierra Leone s čarodějnictvím.

Čarodějnické zbraně
Společnost Soko Bana

Tradiční léčitel ze společnosti Soko Bana je zachycen během rituálu na zapuzování ďábla. Nožem ostrým jako žiletka si pořeže jazyk. Jsou to obávaní léčitelé, kteří svá vystoupení ženou do extrému, aby divákům ukázali svoji moc. K získání těchto spirituálních sil spolupracují s „čerty“ či démony a polykají jisté listy nacházející se v buši.

Pa Konte, velekněz z Hemabu

Pa Konte, velekněz z Hemabu. Magické město Hemabu se skrývá na hranicích mezi Sierra Leone a Libérií. Jenom zvlášť pozvaní kněží jsou vítáni v této mystické vesnici, která je široce známá svými duchovními vlastnostmi. Pa Konte je hlavou této vesnice. Jako velekněz je uznávaným vůdcem mnoha tradičních léčitelů a jeho město leží v centru magického děnízápadní Africe.

Tajná svatyně ďábla Bongmana

Tajná svatyně ďábla Bongmana. Žije v buši na obrovském stromě v mystické svatyni a mezi kořeny. Kněz, který pracuje s bongomanským ďáblem, se jmenuje Mali, a komunikuje s ním pomocí zrcadla. O bongomanském ďáblovi je známo, že má magické síly schopné léčit mnoho lidí. během nedávné občanské války se místo proslavilo, protože sem přicházeli zranění vojáci hledající možnost se vyléčit.

Lovec čarodějů

Tento tradiční léčitel využívá svých dovedností pouze k boji s čaroději. Je to lovec pracující za odměnu: svými magickými zbraněmi a hadříky vystopuje čaroděje a zabije je speciálním druhem dřeva tak, že jim rozbije lebku na kousky. Jeho oblek speciálně připravil léčitel, který je albín a během poslední války vyráběl amulety rovněž pro povstalecká hnutí.

Kamajorský válečník

Mama Munda, slavná kamajorská zasvětitelka a vykladačka karet, je jedinou ženskou velekněžkou u Kamajorů. S ďáblem Kasellem komunikuje pomocí zrcadla. Všichni kamajorští válečníci jsou zasvěceni do umění tajných léků a rituálů. Díky tomu jsou neprůstřelní, neviditelní a schopni ovládat ve vzduchu rakety a střely. V popředí je kamajorský bojovník, za ním stojí Mama Munda.

Kněz ju-ju

Slavný ju-ju léčitel pracuje se světlem svíčky. Praxi získal v Burkina Faso. Používá železo k nashromáždění vody a tou pak své klienty omývá. Odvrací rovněž čarodějnická kouzla a kletby a léčí nemoci. Většina léčitelů patří k tajné společnosti Poro a věnují se boji proti čarodějnictví.

-pokračování-

Další díly