7 nejočekávanějších Netflix filmů do konce roku

nejočekávanější netflix filmy

Netflix letos uvedl desítky filmů, včetně bravurního Chicagského tribunálu, další ambiciózní tituly už ale klepou na dveře. Ve zbytku roku 2020 bychom si neměli nechat ujít nejen Howardovu Americkou elegii a Fincherova Manka, Netflix rovněž uvede poslední film Chadwicka Bosemana a sci-fi s Georgem Clooneym.

Pan Jangle a vánoční dobrodružství

Veselého výrobce hraček kdysi zradil pomocník, kterému věřil. O spoustu let později mu ale do života vstoupí hodná a zvědavá vnučka a dá mu novou naději. Forest Whitaker, Keegan-Michael Key a Phylicia Rashad ve vánočním muzikálu. (13. listopadu)

Americká elegie

Naléhavý telefonát přivede studenta práv z prestižní univerzity zpátky do rodného města v Ohiu, kde přemýšlí nad osudy tří generací svojí rodiny a plánuje budoucnost. Amy Adams, Glenn Close a Gabriel Basso ve filmu oscarového režiséra Rona Howarda. Podle bestselleru J. D. Vance. (24. listopadu)

Vánoční kronika 2

Kate, která od minula trochu povyrostla, špatně snáší nového přítele svojí mámy. Rozhodne se proto utéct a octne se na severním pólu, kde se zlý elf chystá zrušit Vánoce. Kurt Russell a Goldie Hawn jako Santa Claus a paní Clausová v akčním pokračování úspěšné komedie od Chrise Columbuse. (25. listopadu)

Mank

Hollywood 30. let vypadá úplně jinak, když se na něj podíváte očima sarkastického scénáristy a alkoholika H. J. Mankiewicze, který právě dokončuje svého Občana Kanea. Ve filmu Davida Finchera hrají Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins a Charles Dance. (4. prosince)

The Prom

Středoškolačka Emma Nolan si nepřeje nic jiného než jít na školní ples. Od svých velmi konzervativních rodičů to má ale zakázané. Na její pomoc přispěchá čtveřice slavných umělců. Hvězdně obsazený film podle úspěšného broadwayského muzikálu. (11. prosince)

Ma Rainey – matka blues

V roce 1927 se v nahrávacím studiu v Chicagu sešla Ma Rainey se svojí kapelou, ale brzy mezi nimi zavládla napjatá atmosféra. Adaptace hry Augusta Wilsona. Adaptace hry Augusta Wilsona s Chadwickem Bosemanem a držitelkou Oscara Violou Davis v roli proslulé Matky blues. (18. prosince)

Půlnoční nebe

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. Hlavní role a režie George Clooney.