K poskytovatelům sociálních služeb v kraji míří stovky tisíc respirátorů. Budou plošně testovat klienty
ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj - Ve středu 4. listopadu ve večerních hodinách obdržel Ústecký kraj dodávku ze Správy státních hmotných rezerv obsahující 306 950 kusů respirátorů typu FFP2 určených pro potřeby plošného testování u poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje. Většina z nich byla již vydána konečným příjemcům.

Zaměstnanci odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje během čtvrtečního dne respirátory určené celkem pro 104 poskytovatelů sociálních služeb rozdělili a připravili je k další distribuci konečným příjemcům.

Během pátečního dne byla většina respirátorů vydána konečným příjemcům. Ze 104 organizací na území regionu zbývá dodat respirátory pro 15 příjemců. Ti mají dohodnutý termín na pondělní dopoledne.

Celkem 306 950 kusů respirátorů typu FFP2 je určeno v rámci Ústeckého kraje pro 104 poskytovatelů, kteří poskytují celkem 183 sociálních služeb. Jedná se o poskytovatele základní sítě sociálních služeb, ale i mimo ni.

Respirátory jsou určené pro zaměstnance v přímém pracovním výkonu, kteří budou provádět plošné testování v domovech pro seniory, domovech se zvláštním režimem, domovech pro osoby se zdravotním postižením, odlehčovacích službách a pečovatelských službách. Zásoba by jim měla vystačit na celý měsíc listopad.

Seznam poskytovatelů sociálních služeb, kterým byly přiděleny OOP na základě Usnesení vlády č. 1147

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru