Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara

Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu
Falcon / Continental film
Zobrazit dalších 5 obrázků
Češi to zkusí se Šarlatánem, Slováci se Zprávou (alias Správou).

Slovensko vysílá do boje o Oscara film Zpráva (Správa) režiséra Petera Bebjaka, který vznikl ve slovensko-německo-české koprodukci a natáčel se také v České republice. Celovečerní snímek ztvárňuje příběh dvou mladých československých občanů židovského původu, kterým se podařilo utéct z koncentračního tábora Osvětim a předat světu podrobnou zprávu o tom, jak tábor smrti skutečně fungoval. Za Českou republiku je producentem snímku Ondřej Zima z Evolution Films a Česká televize. V České republice plánuje uvést film do distribuce 28. ledna 2021 společnost Falcon. Potvrzená je i distribuce v USA, do kin tam Zprávu uvede společnost Samuel Goldwyn Films.

Falcon / Continental film

Peter Goldwyn, prezident Samuel Goldwyn Films, k uvedení filmu ve Spojených státech řekl: Peter Bebjak dokázal citlivě propojit historickou přesnost s osobní zkušeností ústředních postav. Výsledkem je strhující a vizuálně invenční zážitek. Dvojice herců v hlavních rolích dokázala zachytit fyzickou trýzeň života v koncentračním táboře, nebezpečí útěku a pocit trápení, když si uvědomili, že tuto hroznou pravdu svět není připraven přijmout. Je pro nás ctí být součástí tohoto filmu. A dodal, že příběh filmu nemá jen regionální rozměr, ale pojednává o celosvětovém tématu.

Zpráva se bude o Oscara ucházet v kategorii Nejlepší mezinárodní celovečerní film. Mimo USA se bude film promítat například i ve Velké Británii, Francii nebo Japonsku. V této chvíli je potvrzeno sedm zemí. Snímek vznikl podle autobiografického románu Alfréda Wetzlera s názvem Co Dante neviděl. Po boku hlavních hereckých představitelů Noela Czuczora a Petera Ondrejička ze Slovenska se v roli spoluvězně představí český herec Jan Nedbal, v menší roli se objeví Ondřej Malý a z Čech pochází také architekt snímku Petr Synek. Ve Zprávě hraje i slavný britský herec John Hannah.

Zdroj: Tisková zpráva

Foto: Falcon / Continental film

Galerie: 6

Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu Zpráva: Slovenský válečný film s českou účastí míří do boje o Oscara | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest