Povedený řidič v Mostě: Hodinu troubil, vjel do jednosměrky, neměl řidičák, zato měl pořádnou opičku
ilustrační foto
Most

Most - Na linku 156 se v nočních hodinách obrátil oznamovatel, který uvedl, že u bloku 97 někdo v bílém vozidle již hodinu troubí.

Operátor kamerového systému zahájil monitorování místa a zjistil bílé vozidlo, které se rozjelo od uvedeného bloku ulicí W. A. Mozarta, a informoval motohlídku s uvedením popisu vozidla a registrační značky. Motohlídka popsané vozidlo zaznamenala a zjistila, že řidič vjel s vozidlem do jednosměrky.

Strážníci vozidlo sledovali a následně zastavili za pomoci zvukového a světelného výstražného znamení v ul. A Dvořáka. Řidič na místě doznal, že nerespektoval dopravní značku zákaz vjezdu všech vozidel a zároveň hned uvedl, že nevlastní řidičské oprávnění. Jinak by pravděpodobně věděl, že nemůže troubit, tj. užívat zvukové výstražné znamení, bez zákonného důvodu.

Zároveň hlídka při komunikaci s řidičem pojala podezření, že před jízdou požil alkohol. Na místo proto přivolala velitele směny, který provedl zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 1,66 promile.

Dalšího řidiče, který řídil s vysloveným zákazem řízení, strážníci zajistili u nádraží, kde porušil dopravní značku zákaz vjezdu. V obou případech strážníci na místo přivolali hlídku Police ČR, která si události se všemi poznatky převzala k dalšímu šetření.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru