Kajakář Zima skončil druhý v závodě v Pau. Přindiš a Hradilek se podělili o páté místo

Kajakář Tomáš Zima skončil druhý v Pau a postaral se o první českou medaili v letošním ročníku Světového poháru ve vodním slalomu. Nestačil jen na Švýcara Martina Dougouda, za nímž čistou jízdou zaostal o 74 setin sekundy. Dvacetiletý Zima předčil zkušenější reprezentační kolegy Víta Přindiše a Vavřince Hradilka, kteří se podělili o páté místo.

Tento článek je více než rok starý.

Pau Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Tomáš Zima

Kajakář Tomáš Zima | Zdroj: Profimedia

Dvacetiletý Zima v sezoně poznamenané koronavirem závodil už před třemi týdny na Světovém poháru v Tacenu, kde vypadl v semifinále. Ze Slovinska česká reprezentace odjela bez medaile, což se tentokrát opakovat nebude. Překvapivě se o to postaral ten nejméně zkušený z českých kajakářů.

Favorizovaný Přindiš, jenž v Pau loni vyhrál mistrovství Evropy a před třemi lety tam byl druhý na mistrovství světa, po výhře v semifinále doplatil ve finálové jízdě na čtyři trestné sekundy.

Bez nich by skončil třetí, takto se dělil o pátou příčku se stříbrným olympijským medailistou z Londýna 2012 Hradilkem. Ten měl rovněž dvě penalizace za doteky branek a shodnou ztrátu 6,46 sekundy na vítěze.

Závod Světového poháru ve vodním slalomu v Pau (Francie):

Muži:
K1: 1. Dougoud (Švýc.) 95,11 (0 trestných sekund), 2. Zima (ČR) -0,74 (0), 3. Bersinger (Arg.) -3,66 (0), ...5. Přindiš a Hradilek (oba ČR) oba -6,46 (4).

Ženy:
K1: 1. Lafontová 106,57 (2 trestné sekundy), 2. R. Prigentová (obě Fr.) -3,98 (2), 3. Usová (Ukr.) -5,35 (0), ...6. Beková -14,62 (4), 8. Vojtová -22,30 (2), v semifinále 20. Nesnídalová (všechny ČR).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme