7. listopadu 2020 • 22:04

SESTŘIHY: Sparta rozstřílela Dynamo 7:1, v Třinci místo diváků plyšáci

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová Tipsport extraliga je po koronavirové pauze zpět! Sparta v úvodním duelu rozstřílela Pardubice 7:1, Plzeň zase přejela Litvínov 4:1, o čisté konto připravili domácí Dominika Frodla až v čase 58:49. České Budějovice přišly o vítězství dvěma slepenými góly Energie během jedné minuty, řádil Jakub Lauko. Čtveřici zápasů uzavřel souboj Třince s Kometou, který Oceláři ovládli 4:3 v prodloužení.



Třinečtí hokejisté udolali v dohrávce 14. kola extraligy na svém ledě Brno 4:3 v prodloužení. Oceláři si v rozmezí 27. až 33. minuty vypracovali třígólový náskok, Kometa ale ještě v prostřední třetině snížila na rozdíl jedné branky a Tomáš Vincour svým druhým gólem v utkání vyrovnal v čase 59:51. Zápas rozhodl po 72 sekundách nastavení Matěj Stránský.

Zatímco Brno postrádalo dva útočníky z elitní formace Muellera a Holíka, tak Třinec nastoupil v plné síle i s uzdravenými Zadinou a Marcinkem, který se málem postaral o první šanci v zápase. V přečíslení tří na jednoho ale jeho přihrávku na Jaška skvěle přečetl Gulaši. Na obou týmech byla jinak zpočátku znát dlouhá pauza. Oceláři hráli dokonce po 47 dnech, přesto byli aktivnější, jen nemohli najít dlouho recept na Vejmelku.

SESTŘIH: Třinec - Brno 4:3p. Hosté stáhli manko, domů ale vezou jen bod
Video se připravuje ...

Na úvodní branku se tak čekalo do 27. minuty, kdy brněnského gólmana překonal Chmielewski tečí Kundrátkovy střely od modré čáry. Stejným způsobem padl i druhý gól. Musilovu střelu usměrnil mimo Vejmelkův dosah třinecký kapitán Vrána. Třetí branku přidal Zadina v přesilové hře, když v obranném pásmu domácích zachytil přihrávku Střondaly a sólový únik zakončil blafákem mezi betony.

Kometa se nepoložila a ještě před druhou přestávkou snížila na rozdíl jedné branky. Střondala odčinil chybu, když z dorážky překonal Štěpánka. Za 36 sekund snížil Vincour, který zůstal před třineckým gólmanem osamocen a chladnokrevně poslal puk mezi betony. Z dalšího tlaku přerušilo hosty nečekaná pauza. Kvůli prasklému plexisklu zamířily oba týmy předčasně do kabin a zbylých 111 sekund se dohrálo před začátkem třetí části.

Plyšoví diváci na zápase Třince s brněnskou Kometou
Plyšoví diváci na zápase Třince s brněnskou Kometou

Třinec se o přestávce uklidnil, pozorně bránil a těsný náskok držel do poslední minuty, ve které se Brno odhodlalo ke hře bez gólmana. Risk se vyplatil. Od modré čáry nahodil puk na branku Zbořil a po teči se puk dostal k Vincourovi, který nezaváhal. Oceláři nakonec přeci jen vyhráli, v prodloužení vyjel Stránský do levého kruhu, odkud překonal Vejmelku.

Góly

Domácí: 26:11. Chmielewski, 30:21. P. Vrána, 32:10. Zadina, 61:12. M. Stránský

Hosté: 36:45. Střondala, 37:21. Vincour, 59:51. Vincour

Sestavy

Domácí: Štěpánek (Kořenář) – Gernát, M. Doudera, Galvinš, D. Musil, Jaroměřský, Kundrátek – M. Stránský, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – Zadina, Marcinko, Jašek – Chmielewski, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Roman, Dravecký (A) – Hrňa.

Hosté: Vejmelka (Klimeš) – Freibergs, O. Němec (A), Gulaši, F. Král, Pyrochta (A), Zbořil, Kowalczyk – Zaťovič (C), Brabenec, Vincour – Kunc, Klepiš, Schneider – Valský, Rákos, Kusko – Plášek ml., Střondala, L. Horký.

Rozhodčí

Šír, Sýkora – Ondráček, Špůr.

Stadion

WERK ARENA, Třinec

Třinec - Brno: Stránský si najel zprava a prostřelil Vejmelku, 4:3p

Video se připravuje ...

Motor dál čeká na výhru

Hokejisté Českých Budějovic podlehli v dohrávce 4. kola extraligy doma Karlovým Varům 4:5 a ani v šestém utkání v sezoně nedosáhli na první vítězství. Motor sice dvakrát vedl, ale o konečný obrat se postarali během 80 sekund v 55. a 56. minutě Jakub Lauko s Petrem Koblasou.

Domácí nastoupili při restartu soutěže po pauze kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru bez zraněných útočníků Holce, Venkrbce a Gilberta. Hostům chyběla zámořská posila David Kaše, zato další akvizice z NHL Lauko byl na ledě pořádně vidět.

Otevřít skóre mohl v páté minutě karlovarský Koblasa, jenž naskočil z trestné lavice a ujížděl sám na Čiliaka, ten však zneškodnil útočníkův blafák levým betonem. Gólem zaváněla také Laukova střela ve 14. minutě, ale teprve o minutu později se přesně trefil z levého kruhu Vondráček. Nápřahem z voleje na pravém kruhu vyrovnal v přesilovce Karabáček. Hosté si vzali vedení zpět při následující početní výhodě zásluhou Černocha.

SESTŘIH: České Budějovice - Karlovy Vary 4:5. Domácí přišli o první výhru až v závěru po vlastních chybách. Lauko zapsal tři body
Video se připravuje ...

Nástup do druhé části patřil aktivnějším hostům, jenže potom si brankář Novotný nepohlídal prostor u levé tyčky a Martin Novák zblízka vyrovnal. Obrat dokonal v polovině základní hrací doby Christov, jenž nabruslil k pravému kruhu a švihem přes obránce překonal Novotného.

Ten vzápětí přepustil místo v brankovišti Bednářovi. Západočechy mohl vrátit do zápasu Vondráček, jeho sólo v oslabení však zastavil Čiliak. V početní převaze na konci druhé části trefil břevno českobudějovický Michnáč.

V úvodu třetí části ukázal své kvality Lauko, jenž vybruslil z levého rohu a nádherným pasem našel u pravé tyčky nikým nehlídaného Fleka. Proti jeho pohotovému sklepnutí nestačil Čiliak zareagovat. Nerozhodný stav trval necelé čtyři minuty. Junior Martin Beránek si počkal na levé straně a zkušeně poslal kotouč do odkryté části branky.

Jenže po Plášilově chybě na útočné modré čáře se rozjel po levém křídle Lauko a z kruhu prostřelil Čiliaka. Přesně za minutu se prosadil Koblasa a domácí už nevyrovnali ani v power play.

Góly

Domácí: 17:19. Karabáček, 25:17. M. Novák, 29:01. Christov, 48:11. Beránek

Hosté: 14:02. Vondráček, 18:23. Černoch, 44:37. Flek, 54:26. Lauko, 55:26. Koblasa

Sestavy

Domácí: Čiliak (Patera) – Pýcha (C), Plášil, Vydarený (A), Pavel, Slováček, Allen, Suchánek – M. Novák (A), R. Přikryl, Beránek – Christov, Prokeš, Jonák – Karabáček, Indrák, Z. Doležal – D. Voženílek, Raška I, Michnáč.

Hosté: F. Novotný (30. Bednář) – Šenkeřík, M. Rohan (A), Graňák, Plutnar, Pulpán (A), Zábranský, Weinhold – Lauko, Hladonik, Flek – T. Mikúš, Vildumetz, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich (C), Skuhravý, Vondráček.

Rozhodčí

Pešina, Šindel – Brejcha, Gerát

Stadion

Budvar aréna

České Budějovice - Karlovy Vary: Hrubku Motoru v obranném pásmu využil dělovkou do šibenice Koblasa, 4:5
Video se připravuje ...

Plzeň přejela Litvínov

Hokejisté Litvínova podlehli v dohrávce 4. extraligového kola Plzni 1:4. Škoda si připsala pátou výhru za sebou, i posedmé v sezoně bodovala a nadále vede tabulku. Severočeši ji po čtvrtém utkání bez bodového zisku uzavírají. Dva góly vstřelil útočník Tomáš Mertl, tým Vervy se prosadil až v samém závěru za stavu 0:4.

Oba celky se představily po měsíční nucené přestávce, kdy tuzemskou nejvyšší soutěž pozastavila vládní opatření proti šíření koronaviru. První velkou šanci měl domácí Zygmunt, ale brankáře Frodla překonat nedokázal. K úvodnímu gólu nevedly ani početní výhody na obou stranách, ale 79 sekund před první přestávkou poslal hosty do vedení Mertl, když sám zakončil akci, na jejímž začátku vybojoval kotouč na polovině hřiště.

SESTŘIH: Litvínov - Plzeň 1:4. Západočeši dál drží první místo. Dvakrát se trefil Mertl
Video se připravuje ...

Vyrovnat mohl zkraje druhého dějství Jarůšek, ale Frodl byl proti. Místo toho po povedené kombinaci navýšil vedení Indiánů ve 27. minutě Kodýtek. Strážce hostující branky se pak znovu vyznamenal proti Zdráhalovi, jehož zakončení zastavil betonem. Krátce po polovině zápasu přidali Plzeňští třetí gól po souhře zkušených lídrů Gulaše a Mertla, jenž tak pokořil Honzíka podruhé v utkání. Havelka mohl ještě do druhé přestávky snížit, ani on ale na Frodla nevyzrál.

Když pak hosté přečkali oslabení a Musil v polovině 46. minuty zvýšil už na 4:0, bylo zřejmé, že ani dnes se tým Vervy bodového zisku nedočká. Zmar Severočechů nejlépe dokumentovala čtyřminutová přesilovka po prohřešku Gulaše a faul vysokou holí. Eberle jel v oslabení sám proti Honzíkovi, forhendovým zakončením ale rozezvučel pouze horní tyčku. Až v čase 58:49 připravil Frodla o čisté konto Cibulskis.

Góly

Domácí: 58:49. Cibulskis

Hosté: 18:41. Mertl, 26:19. Kodýtek, 31:02. Mertl, 45:32. P. Musil

Sestavy

Domácí: Honzík (Godla) – Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Demel, Štich (A) – Mahbod, M. Hanzl (A), Jarůšek – Pospíšil, V. Hübl (C), F. Lukeš – Látal, Gerhát, P. Zdráhal – Zygmunt, Helt, M. Havelka.

Hosté: Frodl (Pavlát) – Lang, Stříteský, Budík, Čerešňák, Kvasnička, Vráblík, L. Kaňák – Pour, Mertl (A), Gulaš (C) – Stach, P. Musil, Rob – Kantner, Kracík, Suchý – Straka (A), Kodýtek, Eberle.

Rozhodčí

Kika, Micka – Hlavatý, Lederer

Stadion

Zimní stadion Ivana Hlinky, Litvínov

Sparta rozstřílela Pardubice

Hokejisté Sparty deklasovali v dohrávaném zápase 5. kola extraligy Pardubice 7:1 a připsali čtvrtou výhru v řadě. Nejvyšší soutěž se dnes rozběhla po téměř měsíční koronavirové přestávce. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsali Andrej Kudrna a Robert Říčka, tři asistence si připsal Lukáš Pech.

Zatímco domácí tým se v neúplné tabulce posunul na druhé místo, Pardubice jsou předposlední. Východočeši, kteří před dnešním dnem hráli naposledy 27. září, odehráli páté utkání v sezoně a Sparta už osmé.

Pražané před pauzou třikrát vyhráli, úvod zápasu však patřil hostům, kteří dobře forčekovali a byli i střelecky aktivnější. Solidní šance Kusého a Blümela ale stihli zblokovat obránci Sparty.

SESTŘIH: Sparta - Pardubice 7:1. Kanonáda Pražanů, Dynamo si odvezlo domů debakl
Video se připravuje ...

Domácí se v útočném pásmu více prosazovali až ve druhé polovině první třetiny, Pech s Kudnou však svou akci nestihli ideálně zakončit, bek Dvořák v 15. minutě trefil jen brankovou konstrukci.

V závěru úvodní části se do slibné příležitosti dostal hostující Kousal, ale skóre se poprvé měnilo až ve 23. minutě při Zdráhalově vyloučení. Po Pechově přihrávce posunul Spartu do vedení Kudrna.

I Pardubice se poté prosadily v početní výhodě. Piskáčkův faul potrestal Paulovič. Brankář Pražanů Machovský tak ve třetím domácím zápase sezony poprvé inkasoval, proti Zlínu i Liberci udržel čisté konto.

Následně ale Sparta ovládla hru. Šanci Rouska ještě Klouček zlikvidoval, ale ve 29. minutě jej po další Pechově ideální přihrávce překonal Buchtele. Následně domácí přežili oslabení a krátce po srovnání počtu hráčů na ledě se bekhendovou střelou prosadil Vitouch.

Sparta - Pardubice: Debakl Dynama umocnil další trefou Říčka, 7:1
Video se připravuje ...

Následně trefil Horák tyč, ale Spartu to dlouho mrzet nemuselo. Druhé vyloučení Zdráhala opět potrestal Kudrna. A ze strany domácích to nebylo vše.

Ve třetí části přidali další tři branky. Ve 42. minutě se prosadil Říčka, ve 47. minutě poprvé v dresu Sparty skóroval po Zacharčukově chybě Zikmund a podruhé v duelu se poté prosadil Říčka. Sparta tak poprvé po sedmi zápasech porazila Pardubice v základní hrací době.

Góly

Domácí: 22:26. Kudrna, 28:48. Buchtele, 33:19. Vitouch, 35:00. Kudrna, 41:47. Říčka, 46:18. Zikmund, 53:29. Říčka

Hosté: 25:45. Paulovič

Sestavy

Domácí: Machovský (Neužil) – Němeček, Košťálek, T. Pavelka, Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Jeřábek – Rousek, Horák, Řepík (C) – Říčka, Sukeľ, Tomášek – Buchtele, Pech (A), Kudrna – Zikmund, Vitouch, Forman.

Hosté: Klouček (Štěpánek) – J. Kolář (A), Nakládal (C), Mikuš, J. Zdráhal, S. Zacharčuk, Holland, Vála – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – Paulovič, Poulíček, Svačina – Blümel, Claireaux, Kusý – M. Kratochvil, Anděl, Machač.

Rozhodčí

Úlehla, Hejduk – Frodl, Komárek

Stadion

O2 arena (Praha - Vysočany)

Z V VP PP P Skóre B
1. Sparta 52 32 3 6 11 194:116 108
2. Třinec 52 31 4 5 12 187:130 106
3. M. Boleslav 52 26 6 7 13 167:126 97
4. Liberec 52 24 8 5 15 152:118 93
5. Plzeň 52 24 6 7 15 170:128 91
6. Mountfield 52 26 4 3 19 144:127 89
7. Pardubice 52 21 7 4 20 141:146 81
8. Vítkovice 52 20 4 6 22 130:142 74
9. Brno 52 19 5 6 22 144:152 73
10. K. Vary 52 17 8 6 21 145:176 73
11. Litvínov 52 17 8 5 22 133:146 72
12. Olomouc 52 14 6 5 27 105:156 59
13. Zlín 52 11 3 4 34 108:178 43
14. Č. Budějovice 52 6 4 7 35 128:207 33

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud