Kolář prohrál s Danielem a na turnaj ATP v Sofii se nekvalifikuje

7. 11. 2020, 17:56
Aktuality 1
ATP SOFIE - Potřetí v kariéře zkoušel Zdeněk Kolář štěstí v kvalifikaci turnaje ATP, v hale v bulharské Sofii však skončil hned na raketě prvního soupeře. S Japoncem Tarem Danielem, který minulý týden vyhrál challenger v Hamburku, prohrál 4-6 3-6.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Potřetí v kariéře a poprvé po více než dvou letech si Zdeněk Kolář zahrál v kvalifikaci turnaje ATP, v bulharské Sofii však poprvé nezvládl hned svůj úvodní zápas. 

24letý Čech, jenž je aktuálně 229. hráčem světa, neuspěl v souboji s Tarem Danielem. S o tři roky starším Japoncem, který je v žebříčku o více než sto míst lépe postaveným hráčem a minulý týden triumfoval na challengeru v Hamburku, nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů a prohrál 4-6 3-6.

Poprvé hrál Kolář kvalifikaci turnaje ATP v roce 2017 ve Stockholmu. Podruhé pak v červenci 2018 na antuce ve švédském Bastadu, kde se prodral do hlavní soutěže a zahrál si se Španělem Davidem Ferrerem.

Rodák z Bystřice nad Pernštejnem měl po srpnovém restartu sezony solidní formu, když vyhrál 8 z 11 zápasů a na třech challengerech po sobě se dostal do 3. kola. Jenže pak se mu přestalo dařit a od začátku září prohrál už 8 z 10 utkání.

Daniel se v závěrečném druhém kole kvalifikace střetne se Slovákem Martinem Kližanem.

Forejtka čeká debut v hlavní soutěži
V neděli začne v bulharské metropoli hlavní soutěž, v níž si odbyde premiéru na turnaji ATP Jonáš Forejtek. Devatenáctiletý Čech hned v prvním kole poměří síly s bývalou světovou trojkou a vítězem US Open 2014 Chorvatem Marinem Čiličem.

Nejvýše nasazenými jsou Kanaďané Denis Shapovalov a Felix Auger-Aliassime. Shapovalov, který měl v posledních týdnech problémy s ramenem, ještě zabojuje o pozici prvního náhradníka pro Turnaj mistrů. Potřebuje k tomu minimálně postoupit do finále.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 389.270 eur
sobotní výsledky (07. 11. 2020)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Daniel (Jap.) - Kolář (ČR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Spousta hráčů musí hrát futures jako dříve ...zajímavý, jestli je to kvůli hygieně tedy? České turnaje mely 48 pavouky, vice šancí pro mladé hráče
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist