Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Real dostal lekci na Mestalle, Barcelona ukončila ligové trápení a San Sebastian je na čele

Po čtyřech zápasech bez ligového vítězství se fotbalisté Barcelony dočkali. V 9. kole totiž deklasovali 5:2 Betis Sevilla. Dvěma brankami se na tom podílel Lionel Messi, který začal nečekaně na lavičce a na hřiště se dostal až po změně stran. Další favorit La Ligy zažil hrozivý večer na stadionu Valencie. Na Mestalle prohrál vysoko 1:4. Fotbalisté Villarrealu vyhráli na hřišti Getafe 3:1, ale o dvě a půl hodiny později "Žlutou ponorku" v neúplné tabulce na prvním místě vystřídal San Sebastian po vítězství 2:0 s Granadou. Atlético Madrid uspělo 4:0 s nováčkem z Cádizu.

Thibaut Courtois lovil míč ze sítě proti Valencii čtyřikrát
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Saiz

Real Madrid vedl ve Valencii od 23. minuty po povedené střele Karima Benzemy zpoza vápna. Soler se k první penaltě postavil po půlhodině hry. Brankář Thibaut Courtois jeho pokus vychytal, na dorážku Yunuse Musaha byl však krátký. Rozhodčí ale Valencii gól upřel a nechal pokutový kop opakovat. Soler se podruhé nemýlil a srovnal.

Ve 43. minutě si hostující obránce Raphael Varane vsítil vlastní branku. Hattrick dokonal Soler po změně stran v rozmezí 54. až 63. minuty. "Netopýři" vyhráli v lize po čtyřech duelech, madridský celek prohrál podruhé v ligovém ročníku a ztrácí čtyři body na vedoucí San Sebastian. Sehrál však o duel méně.

San Sebastian rozhodl o třech bodech během 22. až 27. minuty, kdy se prosadili Nacho Monreal a Mikel Oyarzabal. Po změně stran navíc neproměnil penaltu Willian José.

Kvůli nákaze koronavirem v mužstvu požádala Granada o odložení zápasu. Neměla totiž dostatek hráčů z prvoligového kádru. Několik fotbalistů i členů realizačního týmu včetně hlavního kouče Diega Martíneze kvůli covidu-19 zmeškalo už čtvrteční zápas Evropské ligy s Omonií Nikósie na Kypru. Tam se navíc nákaza prokázala u útočníka Antonia Puertase a jednoho z funkcionářů. Vedení španělské ligy proto klubu oznámilo, že do San Sebastianu nesmí vzít nikoho z výpravy na Kypr.

Villarreal poslal do vedení v 11. minutě Paco Alcácer. O pět minut později vyrovnal z dálky výstavní trefou do horního rohu branky Mauro Arambarri. Za minutu a půl si Villarreal vzal vedení zpátky zásluhou Manuela Triguerose a pojistku přidal v 62. minutě Gerard Moreno.

Lionel Messi se raduje z gólu v utkání s Betisem
zdroj: AP autor: Joan Monfort

Barcelonu poslal do vedení ve 22. minutě Ousmane Dembélé po přihrávce Griezmanna, který o pár minut později neproměnil pokutový kop. Betis toho využil krátce před pauzou, kdy vyrovnal Antonio Sanabria.

Do druhé půle už nastoupil i Messi, jenž nahradil Ansu Fatiho a měl výrazný podíl na vítězství katalánského velkoklubu. Nejprve chytře pustil míč po Albově centru na nabíhajícího Antoinea Griezmanna, který zaznamenal gól a asistenci v jednom zápase poprvé v tomto roce.

Třetí trefu favorita vstřelil Messi sám z pokutového kopu, za hru rukou byl navíc vyloučen Aissa Mandi. Betis se však ani v oslabení nevzdal a dokázal ještě snížit zásluhou Lorena, to ale bylo z jeho strany vše. Vítězství domácích pojistil v 82. minutě Messi, jenž se v této sezoně poprvé trefil ze hry, a v závěru se prosadil ještě Pedri.

Barcelona se posunula na osmé místo o bod za svého soupeře, oproti Betisu má ale o dvě střetnutí méně.

Rozhodující okamžik utkání Sevilla - Pamplona přišel v 59. minutě, v níž byl Lucas Ocampos faulován v pokutovém území. Penaltu mu sice chytil Sergio Herrera, ale při zákroku opustil brankovou čáru příliš brzy. Pokutový kop se proto opakoval a na druhý pokus už argentinský útočník nezaváhal.

Felix si drží famózní formu

Za Atlético skórovali aktuálně klíčoví hráči. Dva góly vstřelil Joao Felix, který dal v posledních čtyřech zápasech šest branek. Třetí zásah v pátém utkání pak zaznamenal záložník Marcos Llorente a pátou ligovou trefu po letním příchodu z Barcelony vstřelil Luis Suárez.

Španělská fotbalová liga - 9. kolo:

Elche - Celta Vigo 1:1 (4. Fidel z pen. - 41. Mina), Huesca - Eibar 1:1 (67. Mir - 38. Burgos), FC Barcelona - Betis Sevilla 5:2 (61. z pen. a 82. Messi, 22. Dembélé, 49. Griezmann, 90. Pedri - 45.+3 Sanabria, 73. Loren), FC Sevilla - Pamplona 1:0 (59. Ocampos z pen.), Atlético Madrid - Cádiz 4:0 (8. a 90. Joao Felix, 22. Llorente, 51. Suárez), Getafe - Villarreal 1:3 (16. Arambarri - 11. Alcácer, 17. Trigueros, 62. Moreno), San Sebastian - Granada 2:0 (22. Monreal, 27. Oyarzabal z pen.), Valladolid - Bilbao 2:1 (19. Orellana z pen., 42. Marcos André - 86. Williams z pen.), Levante - Alavés 1:1 (51. Morales - 4. Pérez), Valencia - Real Madrid 4:1 (35., 54. a 63. všechny z pen. Soler, 43. vlastní Varane - 23. Benzema).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články