Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Der Klassiker v Dortmundu ovládl Bayern, Leverkusen přestřílel Mönchengladbach

Magnet 7. bundesligového kola zvládli lépe fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří v přímém souboji o první místo slavili v Dortmundu po výsledku 3:2. O rozhodující gól se postaral střídající Leroy Sané. Hertha s Vladimírem Daridou po pěti zápasech bez vítězství uspěla v Augsburgu (3:0). Werder Brémy uhrál počtvrté v řadě remízu 1:1, tentokrát s Kolínem. Leverkusen stále bez zraněného Patrika Schicka v divokém duelu přestřílel 4:3 Mönchengladbach. Hoffenheim prohrál ve Wolfsburgu 1:2. Ve třetí minutě nastavení nedal hostující útočník Munas Dabbur penaltu.

Fotbalisté Bayernu se radují z gólu v Dortmundu
zdroj: REUTERS

Za Leverkusen se v prvním poločase dvakrát trefil Lucas Alario, na druhé straně se stejný počin povedl Larsi Stindlovi. Bayer odskočil soupeři v rozmezí 68. až 82. minuty, kdy skórovali Leon Bailey a Julian Baumgartlinger. V nastavení snížil Valentino Lazaro. Leverkusen, který je protivníkem pražské Slavie v Evropské lize, se posunul na čtvrtou příčku.

Wolfsburg rozhodl o výhře v rozmezí páté až 26. minuty. Nejprve se mezi střelce zapsal Renato Steffen a potom Wout Weghorst. Druhý jmenovaný mohl v 84. minutě domácím dodat definitivní klid, z pokutového kopu však minul a duel se tak změnil v pořádné drama.

Hoffenheim, který ve čtvrtek porazil ve 3. kole základní skupiny Evropské ligy koronavirem zdecimovaný Liberec 5:0, snížil v 87. minutě zásluhou Sargise Adamjana. V nastavení mohl srovnat Dabbur, jenže gólman Koen Casteels jeho penaltu vytáhl na roh. Hoffenheim po zářijové výhře nad Bayernem Mnichov 4:1 nevyhrál páté bundesligové kolo v řadě.

Souboj o první příčku ovládl Bayern

Ofenzivní první poločas utkání Dortmund - Bayern přinesl několik šancí na obou stranách, góly ale padaly až v samém závěru úvodního dějství. Ve 45. minutě otevřel skóre domácí kapitán Marco Reus, ještě v průběhu tříminutového nastavení však srovnal po tečované střele z přímého kopu David Alaba.

Obhájci titulu, kteří dohrávali bez zraněného klíčového záložníka Joshuy Kimmicha, otočili šlágr ve 48. minutě. Nejlepší bundesligový střelec Robert Lewandowski si naskočil na centr Lucase Hernándeze a v těžké pozici hlavou vstřelil 11. ligovou branku v sezoně. Gólově tak oslavil svůj 300. zápas v dresu bavorského velkoklubu.

Vzápětí trefil Kingsley Coman střelou zpoza vápna tyč a oboustranně ofenzivní představení pokračovalo i ve zbytku duelu. Obrana Bayernu měla plno práce především s aktivním Erlingem Haalandem, ale nakonec přišla pojistka na druhé straně. V 79. minutě se totiž po rychlém brejku prosadil střídající Sané.

Krátce nato se dočkal i Haaland, jenže Borussia už na vyrovnání nedosáhla. Bayern porazil svého dějinného rivala počtvrté v řadě a v čele soutěže na něj má náskok tři body. O dva body zpět je druhé Lipsko.

Hertha ukončila mizérii, Lipsko složilo reparát

Darida nechyběl v zahajovací jedenáctce ani v sedmém ligovém utkání sezony a pomohl svému týmu ukončit pětizápasové čekání na výhru. Skóre otevřel v 44. minutě z penalty Matheus Cunha a po změně stran přidali další trefy Dodi Lukebakio a střídající Krzysztof Piatek.

Lipsko doma zdolalo 3:0 Freiburg a částečně napravilo první porážku v sezoně z minulého kola proti Mönchengladbachu. Pátou ligovou výhru zajistily svěřencům Juliana Nagelsmanna branky Ibrahima Konatého, kapitána Marcela Sabitzera a Angeliňa.

I po vzájemném zápase zůstávají bez vítězství Mohuč a Schalke, souboj dvou posledních celků tabulky skončil 2:2. Mohuč čeká na bundesligovou výhru osm utkání, Schalke dokonce 23 zápasů.

Werder králem remíz

V Bundeslize zatím Werder nebodoval jen v úvodním duelu sezony, Kolín se naopak ani v sedmém zápase nového ročníku nedočkal výhry. Celkem už Kolín čeká v součtu s minulou sezonou na vítězství 17 zápasů.

Po vlastním gólu kapitána Werderu Niklase Moisandera, který smolně srazil za Pavlenkova záda centr z přímého kopu, přitom měli hosté k premiérovému úspěchu blízko. Leonardo Bittencourt ale osm minut před koncem vyrovnal z penalty, nařízené za hru rukou v pokutovém území.

Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Brémy - Kolín nad Rýnem 1:1 (82. Bittencourt z pen. - 67. vlastní Moisander), Augsburg - Hertha Berlín 0:3 (44. Cunha z pen., 51. Lukebakio, 85. Piatek), Lipsko - Freiburg 3:0 (26. Konaté, 70. Sabitzer z pen., 89. Angeliňo), Mohuč - Schalke 2:2 (6. Brosinski z pen., 45. Mateta z pen. - 36. Uth, 82. vlastní St. Juste), Stuttgart - Eintracht Frankfurt 2:2 (17. González z pen., 37. Castro - 61. Silva, 75. Abraham), Union Berlín - Bielefeld 5:0 (3. Endo, 13. Andrich, 45.+2 Becker, 52. Kruse z pen., 89. Teuchert), Dortmund - Bayern Mnichov 2:3 (45. Reus, 83. Haaland - 45.+4 Alaba, 48. Lewandowski, 80. Sané), Wolfsburg - Hoffenheim 2:1 (5. Steffen, 26. Weghorst - 87. Adamjan), Leverkusen - Mönchengladbach 4:3 (27. a 41. Alario, 68. Bailey, 82. Baumgartlinger - 18. z pen. a 29. Stindl, 90.+4 Lazaro).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články