TOPlist

Vrátí se Fortnite na iOS? Pomoci by mohla streamovací služba od Nvidie

Majitelů iPhonů a iPadů si možná již brzy opět zahrají populární Fortnite. Umožnit by jim to měla streamovací služba od Nvidie, která funguje také v mobilní verzi webového prohlížeče Safari. Tímto způsobem by mohli majitelé zařízení s iOS pokračovat v hraní oblíbeného titulu, aniž by Apple dostával provizi z prodeje virtuálních předmětů.

Spor o provizi

Právě 30% provize je předmětem probíhajícího soudního sporu mezi Applem a Epicem, který vedl k odstranění populární hry z obchodu App Store. Tvůrci hry považují poplatek za příliš vysoký, zatímco podle Applu chce Epic veškerý zisk pouze pro sebe, což se neslučuje s podmínkami App Storu.

iOS na rozdíl od Androidu neumožňuje spouštět aplikace jinak než přes vlastní obchod. Zároveň však neomezuje fungování služeb třetích stran v prohlížeči Safari či v kterémkoliv jiném prohlížeči dostupném v App Store.

GeForce Now na iOS?

Streamovací služba GeForce Now od Nvidie je v současnosti dostupná pro Mac, Windows, Android a počítače Chromebook. K oficiálnímu potvrzení dalších platforem sice zatím nedošlo, ovšem podle spekulací by měla služba dorazit do iOS ještě před vánoční sezonou. I tak se ale může stát, že Fortnite nebude na seznamu podporovaných titulů, k čemuž obě společnosti zatím poskytly pouze vyhýbavá prohlášení.

Nepřehlédněte: Šalamounské rozhodnutí: Apple nemusí vracet Fortnite do App Store, nemůže ale blokovat jiné hry

I kdyby se hra Fortnite touto cestou do jablečného ekosystému vrátila, ne všichni budou s tímto řešením spokojení. K neomezenému hraní totiž potřebují předplatné a otazník visí také nad stabilitou připojení a případným zpožďováním, což by pro hráče na iOS mohlo představovat citelnou nevýhodu.

Autor článku Marek Bartík
Marek Bartík
Redaktor serveru SMARTmania.cz a brněnský student. Vedle toho velký fanoušek videoher, jehož nepřestává udivovat jejich překotný vývoj. Svět kolem nás plyne takovou rychlostí, že se za ním mnohdy nestačíme otáčet, čímž se pro nás stává nepostižitelným.

Kapitoly článku