Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tradiční výlov Drahotínského rybníka letos nebude

08.11.2020 8:13

Výlov Drahotínského rybníka u Zruče na Plzeňsku, který je v listopadu každoročně i lákavou podívanou, letos nebude. Na vině ale není koronavirus. Přinášíme podrobnosti...
 

30

Důvodem zrušení oblíbeného výlovu Drahotínského rybníka je velké sucho. Kvůli dlouhotrvajícímu nedostatku srážek je v něm totiž málo vody a pokud by jej rybáři při výlovu vypustili, rybník by se nestačil do příští sezony doplnit. Rybník je majetkem města Plzně a leží nedaleko Zruče.

Tradičně se výlov rybníku o 10 hektarech konal v listopadu, v loňském roce proběhl výjimečně v prosinci. I vloni byl důvodem nedostatek vody. Teď je další výlov plánován až na rok 2021.

Výlov Drahotínského rybníka je každoročně spojen i s prodejem ryb. Při výlovu se vyloví kolem 10 tun ryb a celá pětina se prodá přímo na hrázi. Zbytek ryb se pak umístí do městských sádek, poté jdou na vánoční prodej. O prodej ryb v městských sádkách by ale Plzeňané přijít neměli.

"Město Plzeň chce tradiční předvánoční prodej ryb v městských sádkách pod rybníkem Košinářem v Plzni – Bolevci zachovat," informuje Marie Fialová z tiskového oddělení plzeňského magistrátu.

„Ryby nakoupíme od jihočeských rybářů a pokud to dovolí opatření proti pandemii koronaviru, budeme je tady prodávat přibližně od 10. prosince,“ dodává Richard Havelka ze Správy veřejného statku města Plzně.

Město chce také prodávat vánoční stromky ze svých lesů. Zatím s termínem vyčkává podle toho, jak se vyvine epidemická situace. Pokud to bude možné, bude prodávat stromky ve stejném termínu jako ryby na sádkách.

foto: QAP.CZ - Jaroslav Kreisinger

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT