VÝBĚR SOUTĚŽE
REPREZENTACE ZPRAVODAJSTVÍ
Rss kanály
Vytisknout

Barážová bitva v Chorvatsku skončila remízou

Barážová bitva v Chorvatsku skončila remízou

Futsalová baráž o postup na MS 2021 začala v sobotu v Chorvatsku. Český celek po velké bitvě remizoval 2:2, ale přišel o vyloučeného kapitána Rešetára. Dobrou zprávou je, že mladý brankář Lukáš Němec skvěle zastoupil na poslední chvíli indisponovaného Ondřeje Vahalu.

Po úvodní minutě, kdy domácí zamkli český celek před svou branku, se hra vyrovnala. Chorvaté nastřelili tyč a Vnukův samostatný únik skončil nedotažený. Českou radost přinesla až 10. minuta, kdy Vnukův roh uklidil bezchybně do domácí brány Záruba – 0:1. O dvě minuty bylo ještě veseleji. Vnuk ukořistil míč, v úniku dostal balon za brankáře Primiće a Rešetár balon dorazil do prázdné – 0:2.

Zbytek první půle ovlivnily fauly. Sedm minut před koncem jich měli Češi pět, a nakonec na ně doplatili. V poslední minutě posoudil rozhodčí vzájemný souboj Záruby a soupeře jako český faul. Desítku pak proměnil Novak a snížil na poločasových 1:2.

Ve druhé půli začali Chorvaté velkým tlakem. Sudí jim dokonce po minutě a půl nabídl penaltu, ale Němec fantasticky Novaka vychytal. Ve 25. minutě měl český gólman štěstí. Novakova rána skončila na tyči. O dvě minuty déle se už Jihoevropané radovali, když Djuraš ze středu prostřelil Němce – 2:2. Ten následně chytil další vyloženou šanci a odvrátil skvělým zákrokem obrat skóre.

Dvanáct a půl minuty před koncem přišla výhoda pro český celek. Chorvatsko hráli pod hrozbou šestého faulu a desítky. Ve 30. minutě se Češi dočkali po ruce protivníka. Desetimetrovou penaltu ale Seidler neproměnil. Navíc pět a půl minuty před koncem přišel pátý faul i na straně Neumannovy družiny. Rozhodčí situaci nezvládali. Rešetár totiž dostal ve 34. minutě druhou žlutou kartu, ale červenou nedostal. Až zpětně za necelou minutu po upozornění třetího sudího.

Začala tak dvouminutová přesilovka Chorvatů, kterou Češi skvěle odbránili i díky skvělým zákrokům Němce. Zápas tak skončil nerozhodným výsledkem. Rozhodne se v úterý v Brně. Zápas vysílá v přímém přenosu od 18.10 hodin ČT Sport.

Chorvatsko – Česká republika 2:2 (1:2)
Branky: 20. Novak (10 m pk), 27. Djuraš (Novak) - 10. Záruba (Vnuk), 12. Rešetár (Vnuk). Rozhodčí: Gallardo, Flores (oba Španělsko). ŽK: L. Suton, Postružin – Slováček, Rešetár, Bartošek (asistent), Neumann (trenér) Seidler, Záruba. ČK: 35. Rešetár (CZE). Hráno bez diváků.
Chorvatsko: Primić (35. Luketin) – Kanjuh, Jelovčić, Perić, Postružin – Matošević, Čekol, Djuraš, Marinović, Novak, J. Suton, Horvat, L. Suton. Trenér Mato Stanković.
Česká republika: Němec – Rešetár, Seidler, Holý, Vnuk – Baran, Vokoun, Záruba, Křivánek, Slováček, Koudelka, Homola. Trenér Tomáš Neumann.

8. listopadu 2020 - fotbal.cz | Foto: ceskatelevize.cz
Komentáře na téma: Barážová bitva v Chorvatsku skončil ...
celkem 0 komentářů
 

 Komentáře k článkům mohou vkládat pouze přihlášení uživatelé. Registrace

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace