HOSPODÁŘSKÁ KOMORA: Prachaticko vyhlásilo letošní vítěze ankety Firma roku a Živnostník roku

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA: Prachaticko vyhlásilo letošní vítěze ankety Firma roku a Živnostník roku

Plaketa pro oceněné

 

Anketa prachatické oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory Firma roku 2020 a Živnostník roku 2020 zná své vítěze. Letos jsou mimořádně tři. Ocenění Firma roku obdržela společnost Prima Agri PT a.s., zabývající se zemědělskou prvovýrobou. Nejlepším živnostníkem se stal podnikatel Richard Fiala z Prachatic, zaměřující se na stavební práce. Porota ankety také rozhodla, že letos udělí i speciální cenu společnosti STROOM Dub o.p.s., centru pro osoby se zdravotním či sociálním handicapem. Vítězové obdobných anket na Písecku, Strakonicku a v Milevsku budou vyhlášeni v příštím roce.

„U letošního ročníku ankety Firma a Živnostník roku Prachaticka jsme museli trochu improvizovat. Předávání ocenění, které každoročně organizujeme ve slavnostním duchu na Podnikatelském fóru, totiž proběhlo kvůli mimořádným opatřením vlády pouze mezi zástupci Jihočeské hospodářské komory, města Prachatice a výherci ankety,“ vysvětluje Kateřina Třísková, ředitelka oblastní kanceláře Jihočeské hospodářské komory (Jhk) v Prachaticích. Předseda oblastní kanceláře Jhk Václav Franz spolu se starostou Prachatic Martinem Malým předali vítězným podnikatelům plaketu a certifikát přímo v sídle jejich firem.

„Ocenění nám může pomoci. Hlavní přínos vidím v ještě větším zviditelnění naší firmy v očích našich obchodních partnerů a široké veřejnosti. Myslím, že pozitivní vliv to zajisté bude mít na jednání s bankovními institucemi, bez kterých si podnikání v dnešní době neumím moc dobře představit,“ uvádí vítěz letošní ankety František Hodina, majitel společnosti Prima Agri PT a.s., která funguje od roku 1997 a zabývá se výrobou mléka, chovem plemenného skotu a pěstování krmného obilí.

„Věřím, že jsme si toto ocenění zasloužili hlavně každodenní poctivou prací všech zaměstnanců. Snažíme se přispívat na činnost spolkům fungujících v katastrech, kde hospodaříme. Přispíváme městu Prachatice na pořádání slavností Zlaté stezky, podporujeme také místní hospic, školy a v této nelehké době i zdravotní personál v nemocnici drobnými dary. Práce všech zaměstnanců zmiňovaných institucí si totiž vážíme,“ dodává František Hodina.

Pozitivně anketu hodnotí i Richard Fiala, vítězný Živnostník roku, který se věnuje stavebním a zemním pracím, autodopravě a převozu strojů jak pro soukromý, tak i veřejný sektor: „Ocenění mě potěšilo a velice si ho vážím. Je pro moji firmu a zaměstnance velkou motivací do budoucna. Doufám, že se tím potvrzuje, že svou práci vykonávám tak kvalitně, abych se po předání hotového díla již nemusel vracet a řešit jakékoliv reklamace,“ říká Richard Fiala.

Porota letošní ankety na Prachaticku rozhodla udělit speciální cenu také společnosti STROOM Dub o.p.s., která je centrem pro osoby se zdravotním či sociálním handicapem. „Naše místo v regionu je zaslouženým přínosem a jsem moc ráda, že si toho veřejnost všimla a naše centrum ocenila. Ocenění jsme dostali i díky tomu, že se snažíme o profesionální a individuální přístup, díky kterému mají naši klienti plnohodnotný život naplněný prací, zábavou a zvládáním překážek,“ myslí si Pavla Čechová Švepešová, ředitelka centra STROOM Dub.

Kromě ankety prachatické oblastní kanceláře Jhk se konají podobné soutěže i na Písecku a Strakonicku. Kvůli mimořádným opatřením se ale jejich vyhlášení uskuteční až na začátku příštího roku. Nominace do soutěže v Milevsku s uvedením názvu firmy pak může veřejnost posílat až do 30. listopadu na adresu Jihočeská hospodářská komora Milevsko, Husovo nám. 391, 399 01 Milevsko, nebo elektronicky na email kuznikova@jhk.cz. Vítězové za oblast Milevsko budou tradičně vyhlášeni v rámci Novoročního setkání v lednu 2021.

(tzjhk)

Foto: Jana VANDLÍČKOVÁ

Společná fotografie s vítězem ankety Živnostník roku, Richardem Fialou. Zleva: Václav Franz, předseda oblastní kanceláře Jhk, Kateřina Třísková, ředitelka oblastní kanceláře Jhk v Prachaticích, podnikatel Richard Fiala a Martin Malý, starosta města Prachatice
Ocenění Firma roku předal Václav Franz panu Františku Hodinovi z firmy Prima Agri PT a.s.

 

 

 

0 0 votes
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře