Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Starosta Líského promluvil o oběti střelby: Byla to fajn ženská! Co řekl o bachaři?

Autor: jel - 
8. listopadu 2020
13:30

Tři mrtvé si vyžádala tragédie v malé obci Líský u Slaného na Kladensku. Hrůzná událost se odehrála na zahradě jednoho z tamních rodinných domů. V neděli ráno na jeho plotě hořely svíčky. Obětí by měla být žena a její matka, třetím mrtvým je pravděpodobný pachatel, který po dvojnásobné vraždě otočil zbraň proti sobě. V domě přežilo pouze třítýdenní miminko a psi. Starosta obce Štěpán Hon promluvil o tom, jaká byla jedna z obětí.

Nešťastná událost samozřejmě zasáhla obyvatele celé vesnice. „Jsme obec, která má sto obyvatel, všichni se tady známe. Byla to hrozně fajn ženská. Chodila na brigády, cvičila s dětmi na taneční soutěže. Fakt si to nezasloužila, víc k tomu říct nejde,“ popsal nešťastně Hon. Údajného pachatele prý příliš dobře neznal. „Myslím si, že nepůsobil úplně v pohodě, na druhou stranu tohle rozhodně nikdo nečekal,“ dodal.

K události obecně se však příliš vyjadřovat nechtěl. „Tohle je hrozně intimní záležitost a ta rodina by měla být stranou veškerého zájmu. Tady jde jedině o to, proč ten člověk měl zbrojní pas a vlastnil legálně držené zbraně a proč tohle neodhalil nějaký psycholog?“ řekl starosta.

Už v sobotu uvedl ministr vnitra Jan Hamáček, že existuje podezření, že pachatel byl člen bezpečnostních složek. Mluvčí Vězeňské služby ČR Petra Kučerová potvrdila informaci, že se jedná o člena vězeňské služby. Podle souseda rodiny muž zřejmě pracoval jako dozorce ve vinařické věznici.

Ve vesnici v sobotu večer zasahovaly policejní hlídky i zásahová jednotka. Protože v tu dobu ještě nebylo jasné, že pravděpodobný pachatel je mrtvý, policie požádala starostu, aby varoval obyvatele.

„Vyslyšel jsem přání policie, aby nikdo nevycházel ven, takže jsem rozeslal smsky, že tady probíhá policejní zásah. V tu chvíli se ještě nevědělo, že ten útočník je po smrti, takže aby náhodou nedošlo k tomu, že někdo půjde kolem a najde si ho zbloudilá kulka, kterou někdo vystřelí při zásahu,“ vysvětlil Hon.

Jednou z verzí, jak se tragédie odehrála, je dvojnásobná vražda ženy a její matky a následná sebevražda pachatele. Zatím není jasné, kdy lidé zemřeli, soused je našel v sobotu vpodvečer. V neděli na Obecním úřadě Lísky visela černá vlajka a v poledne se rozezněl zvon místní zvonice.

perla99 ( 9. listopadu 2020 14:41 )

Psychotesty jsou evidentně na dvě věci.

bizon_pepa ( 9. listopadu 2020 13:06 )

Starostům dotaz proč měl bachar zbrojak je úplně zbytečná. Ale zřejmě je to nějaký slunickar bojující proti zbraním.

7vox7 ( 9. listopadu 2020 11:36 )

A kdo jiný než ten bachař by mohl být pachatel, p.Hamáčku, to mimino?

panda82 ( 9. listopadu 2020 10:07 )

jako všemu, nic kloudného z něho niky nevypadlo

Brnooo ( 8. listopadu 2020 19:06 )

nevím, jestli někde psali o kulturistce, ale kulturistiku dělala i ta mrtvá paní

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání