Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Střelbu na Kladensku přežilo jen dehydrované a podchlazené miminko: Kdo se o něj stará?

Autor: Ivan D. Hladík, Kateřina Baranová - 
9. listopadu 2020
05:01

Hrůzné okamžiky prožili obyvatelé malé obce na Kladensku. V jednom z rodinných domů došlo k tragédii, jakou tu nepamatují. Muž tu měl zastřelit svou partnerku a její matku, pak obrátil zbraň proti sobě.

Děsivá událost se v obci Líský odehrála podle informací Blesku již v pátek večer, kdy sousedé zaslechli střelbu. V sobotu na místě jeden z místních obyvatel oknem uviděl ležící tělo a zalarmoval policii.

U vězeňské služby

K domu dorazila i zásahová jednotka, protože nebylo jasné, zda v něm nezůstává střelec. „Na místě byli tři mrtví, dvě ženy a muž. Pachatelem byl nejspíš právě on,“ uvedli poté policisté. Jak se ukázalo, pravděpodobný pachatel pracoval u vězeňské služby, případ si tak převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

„Šetření dále probíhá, proto se k němu zatím nebudeme vyjadřovat,“ řekla Blesku mluvčí GIBS Ivana Nguyenová. Mrtvými ženami jsou partnerka muže Kristína V. (†38) a její matka. Jediným, kdo řádění střelce na místě přežil, je teprve třítýdenní syn. Podobné štěstí měla i Kristínina starší dcera (11). Ta byla v době činu mimo domov. Chlapeček skončil v péči lékařů, byl dehydrovaný a podchlazený, ale naštěstí nebyl v přímém ohrožení života. Prozatím se o něj budou starat sociální pracovníci.

Skvělá máma i sousedka

Kristínu, aktivní sportovkyni a věčně usměvavou mámu, měli sousedé rádi. „Byla normální, slušná a příjemná obyvatelka,“ potvrdil Blesku starosta Líského Štěpán Hon. „Nebyla odsud, ale skvěle se zapojila do dění v obci, pracovala i s dětmi... Jsme všichni jako opaření, teprve nám dochází, co se odehrálo.“

Měli neshody

Muže, který měl střílet, lidé sotva znali. Někteří sousedé Blesku sice prozradili, že partneři měli neshody, že by ale mohly vést k tak krvavému konci, nečekal nikdo. „Žijeme tu v malém společenství, kde se známe, i proto jsou všichni tak zaskočení. Zatím ani nevíme, kdo se postará o děti a jestli pohřeb vypraví obec. Obě mrtvé ženy mají možná další rodinu na Slovensku…“ uvedl starosta Štěpán Hon.

radek0075 ( 11. listopadu 2020 08:58 )

To víš že jo. Potřebovali tě k tomu. Najít její profil byl pro člověka který nevěděl jak se jmenuje úkol na dvě minuty... Stačilo se podívat na fotku kde bylo č.p., barák je psaný na ní. Oni navíc její jméno znali od místních.

subrosa1976 ( 9. listopadu 2020 17:42 )

ty budeš taky ma.gor

subrosa1976 ( 9. listopadu 2020 17:41 )

jo a můžou vybuchnout , ale ne vraždit, to je neomluvitelné!!!!

subrosa1976 ( 9. listopadu 2020 17:40 )

Když se někdo odhodlá k takovému masakru, tak je prostě chorý!!Testy se dají vždycky obejít, myslím psychotesty v práci, ale je mi líto toho mimina, jak tam asi tak brečel chudáček malinkej, to je strašný!!!!!Teď je z něj sirotek.Lidi jsou hloupí a strašně agresivní. Je to zvláštní doba. Když někdo netýrá zvíře, tak střílí do lidí, nebo jim řeže hlavu, katastrofa, asi ten covid má za úkol spoustu lidí vyhubit, aby si možná něco uvědomili.

villon ( 9. listopadu 2020 13:37 )

Ta bábovka na fotve vypadá jako ta herečka ze Slunečný, jak měla nedávno kovida. neni to její ségra? To by si pak mohla vzít to mimino do péče a získat nějaké bodiky u faninek při hlasování o TýTýčko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání