Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Bude to hodně náročné, říká Šlesingr před startem biatlonové sezony

Biatlon se chystá na novou sezonu, která odstartuje 28. listopadu ve finském Kontiolahti. Vzhledem k pandemii koronaviru připravili pořadatelé Světového poháru různá opatření, aby omezili šíření viru mezi závodníky, a doufají, že jejich snaha skončí úspěšně. Bývalý český reprezentant Michal Šlesingr, ale už nyní ví, že to bude pro závodníky hodně náročné. Závody SP v biatlonu můžete sledovat v přímých přenosech na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Michal Šlesingr
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Šlesingr už ukončil kariéru, ale dění v biatlonu stále sleduje. Světový pohár začíná už za tři týdny a všichni věří, že jej pandemie koronaviru nezastaví. "Kdokoli onemocní, může to pro něho znamenat i konec sezony," tvrdí trojnásobný medailista z mistrovství světa s tím, že covid-19 nikdo z reprezentantů nebere na lehkou váhu.

Vedení světového biatlonu proto už zareagovalo tím, že se závodníkům nebudou v této sezoně škrtat dva nejhorší výsledky, ale čtyři. "Myslím, že ty čtyři škrty, když to na někoho opravdu skočí a nebude muset být jen v karanténě, ale opravdu onemocní, mohou být i málo," tvrdí zkušený závodník.

S ohledem na pandemii se nebude v nadcházejícím ročníku ani tolik cestovat a prvních šest závodů Světového poháru proběhne na třech místech, protože v každém z nich se bude závodit dva týdny. "Být měsíce pozavíraný a pak být posunut a být zase izolovaný dva týdny na jednom místě, to bude docela náročné," konstatuje Šlesingr před sezonou.

Je nám líto, video expirovalo.
Šlesingr upozorňuje na úskalí blížící se sezony

Hlavní zprávy

Nejčtenější články