Réžie seriálu se ujal Radim Špaček. Štáb i herci za sebou mají 85 natáčecích dnů, před sebou ještě zhruba 45. V březnu se točilo v Beskydech, pak v Ostravě, u Těrlické přehrady a minulý týden také v Českém Těšíně. Venkovní záběry jsou natočené, nyní se štáb, který na Ostravsku natáčí dvanáctidílný seriál Stíny v mlze, přesunuje do interiérů.

Drsný město
Ve francouzském Bronxu se s vámi nikdo nemazlí. Ani Jean Reno

„O víkendu se začaly točit scény na policejní stanici, kterou jsme si sami „postavili“ v budově naproti vítkovickému nádraží. Tam by mělo probíhat natáčení až do přibližně 10. prosince,“ prozradila mluvčí Televizního studia Ostrava, v jejímž producentském centru seriál vzniká. Natáčení bude pokračovat v půli ledna.

Dětské gangy i motorkáři

Dvanáct hodinových dílů zavede diváka do prostředí nejrůznějších sociálních skupin. Od dětského gangu ze sídliště a youtubery, přes motorkáře nebo pašeráky, až po realitní makléře. Podle tvůrců jde o zprávu o současné společnosti. „Toto je první seriál, dvanáctidílný, který dělám celý sám. Vždy jsem se o režii dělil s kolegy, díky čemuž bylo více času. Teď mám za celé dílo i za to, jakým obloukem odvyprávím děj, odpovědnost jenom já,“ říká režisér Radim Špaček.

Film Služka. Karel Dobrý a Vica Kerekes.
Trampoty nemanželské dcery. Film Služka má většinu záběrů za sebou

Podle kreativní producentky Kateřiny Ondřejkové dává seriál velký prostor osobním linkám hlavních hrdinů. „Kdo jsou, jaké mají životy, co prožívají, když nehledají „stíny v mlze“. To jsou elementy, které jsme v českém seriálu zatím moc neviděli. Zároveň jsem chtěla, aby hlavní postavou byla žena kriminalistka. Zajímá mě, jestli žena, matka, manželka může skloubit osobní život s takto náročnou prací,“ říká Ondřejková.