9. listopadu 2020 • 04:10

České objevy Karjala Cupu: Pište si Špačka na další seznam. Koho dál?

Autor: ryp
Vstoupit do diskuse
0
  • Na Karjala Cupu se v českém dresu ukázalo hned několik zajímavých hráčůNa Karjala Cupu se v českém dresu ukázalo hned několik zajímavých hráčůFOTO: Koláž iSport.cz

    Česko v plné sestavě odehrálo na Karjala Cupu první dva zápasy. Do třetího vypustili trenéři 10 juniorů. Sestavili jsme TOP 5 objevů turnaje, který se odehrál v Helsinkách. I když národní tým ztratil poslední zápas s Ruskem, tak i v něm se dá najít jedno hodně příjemné překvapení.

  • Michael Špaček

    23 let
    3 zápasy
    0 bodů

    Je libo další centr na reprezentační seznam? Tady je. Vrátil se z Ameriky, kde se snažil dostat na soupisku Winnipegu, nevyšlo to. Teď má ambici se dostat do NHL z Evropy. Nedělá mu problém tvořit, zámoří ho naučilo i větší herní disciplíně a přitvrdil. Může z něj být stabilní člen národního týmu. Nuly na bodovém kontě se neděste, mate. Aktivní byl hodně, jeho lajna si vytvořila dost příležitostí, které ale neproměnila, parťák Jiří Smejkal třeba proti Rusům trefil tyč.

    Co ukázala Karjala: Pešán zvládá kritické chvíle. Co Hrachovina?
    Video se připravuje ...

    Michael Špaček nastoupil proti Rusku jako první centr Michael Špaček nastoupil proti Rusku jako první centrFoto Reuters

  • David Jiříček

    16 let
    1 zápas
    0 bodů

    Bere dech, co si v 16 letech dovolí. Ale i když se na něj díváte bez „wau efektu“, že je tak mladý, se musel líbit. S pukem byl hodně sebevědomý. Vymyslí přečíslení, neodpálí zbrkle kotouč. Vlastně chyboval jen jednou, když mu pláchl útočník podél mantinelu. Hrál pouze s Ruskem, ale potenciál ukázal velký. Jestli tápete, jak odvážní by obránci měli být? Přesně takhle. Za každou cenu se snaží vymyslet konstruktivní řešení.

    David Jiříček se stal nejmladším debutantem v historii české reprezentace David Jiříček se stal nejmladším debutantem v historii české reprezentaceFoto Facebook Česká hokejová reprezentace (Photomotion/Suomen Jääkiekkoliitto)

  • Zohorna a Zohorna

    32 + 30 let
    2 zápasy (Tomáš) + 2 zápasy (Hynek)
    0 bodů (Tomáš) + 3 body (1+2) (Hynek)

    Vlastně už nezarazí, že bratři Zohornové umí hrát dobře. Jenže teď postupně vyskakují do kategorie opor. Tomáš s Hynkem se na mezinárodní scéně cítí už komfortně. Tohle je dvojice, kterou vždycky cítíte, když je v akci. Teď chyběl třetí bratr Radim, nahradil ho Andrej Nestrašil a taky to šlapalo. Udělali obrovský posun v tom, že v reprezentaci nejsou jen od toho, aby bránili. Dovedou být kreativní, plus nezmizela Tomášova otravnost.

    Čeští hokejisté se radují z gólu do sítě Švédska: (zleva) Hynek Zohorna, Filip Hronek, Jakub Galvas, Tomáš Zohorna a Andrej Nestrašil Čeští hokejisté se radují z gólu do sítě Švédska: (zleva) Hynek Zohorna, Filip Hronek, Jakub Galvas, Tomáš Zohorna a Andrej NestrašilFoto ČTK / AP / Vesa Moilanen

  • Jan Ordoš

    24 let
    3 zápasy
    1 bod (1+0)

    V extralize dobrý útočník. Vypadá to, že ale trefil přesun do Švédska, kde sbírá hodně bodů, herně roste. Zase se posunul a vyrostlo mu i sebevědomí. Nejde jenom o gól proti Finům, ale dobře se hýbal, má v sobě rychlost i dravost. A ještě se bude zlepšovat, což ukazuje jeho mise v Oskarshamnu. Počítejte s ním!

    Jan Ordoš se na Karjala Cupu ukázal v parádní formě Jan Ordoš se na Karjala Cupu ukázal v parádní forměFoto ČTK / AP / Vesa Moilanen

  • Filip Hronek

    23 let
    3 zápasy
    2 body (1+1)

    Je jedním z nejlepších obránců, kteří v současné chvíli hrají v Evropě. Tak proč je na tomhle seznamu? Obstál jako jeden z vůdců. Tím, že i po měsíci bez hokeje vyrazil hrát za nároďák, ukázal charakter. A nepřijel se jen sklouznout, nesnáší porážky. Proti Rusům mu z očí létaly blesky, když tým prohrával. Tímhle zápalem dovede ostatní strhnout. Nejlepší je, že je českou hvězdou, ale nechová se tak, klidně situaci vyostří, soupeře trefí, když si to situace žádá.

    Utkání s Ruskem bylo chvílemi i pořádně vypjaté, aktivní ve strkanicích byl hlavně Filip Hronek Utkání s Ruskem bylo chvílemi i pořádně vypjaté, aktivní ve strkanicích byl hlavně Filip HronekFoto ČTK / AP / Vesa Moilanen

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud