Doubravka uspěla, karanténní místo pro bezdomovce v bývalé konzervatoři nebude

Zveřejněno v Atraktivní zprávy
Od - pondělí, 9. listopad 2020 12:01

Karanténní místo pro osoby bez domova v budově bývalé konzervatoře na Doubravce nevznikne. V pondělí o tom rozhodla Rada města Plzně, ve které se proti záměru postavilo hnutí ANO. Vyšlo tak vstříc čtvrtému obvodu, který výběr lokality od počátku kritizoval, a také několika stovkám místních občanů, kteří záměr odmítli v petici.

Podle informací redakce hlasování v rámci Rady města Plzně skončilo plichtou, když vznik karanténního místa na Doubravce nepodpořili radní za hnutí ANO. Informaci později naší redakci potvrdil náměstek primátora a krajský šéf ANO Roman Zarzycký.

„S nápadem vybudovat karanténní místo v objektu bývalé konzervatoře přišli zástupci takzvaného COVID týmu města Plzně, ve kterém hnutí ANO nemá žádného zástupce. Podle nás se od počátku jednalo o nesmyslný záměr, který jsme v rámci Rady nemohli podpořit. Stojíme za našim starostou a občany Doubravky,“ sdělil Roman Zarzycký.

Rozhodnutí města uvítal starosta Doubravky Tomáš Soukup (ANO). Čtvrtý obvod, kde vládne hnutí ANO společně s ODS a TOP 09, od začátku jednohlasně upozorňoval na nevhodnost záměru a město vyzval k hledání vhodnější lokality.

„Děkuji kolegům z Rady města Plzně, že vznik karanténního místa v objektu bývalé konzervatoře na Habrmannově náměstí nepodpořili. Já i moji kolegové z městského obvodu jsme přesvědčeni, že centrální část Doubravky nebyla vhodným místem pro realizaci takového záměru,“ řekl Soukup.

„Věřím, že se podaří najít vhodnější místo, které může vzniknout i ve spolupráci se soukromým sektorem. Nadále platí, že jsme připraveni městu v případě jeho zájmu pomoci," dodal starosta.

Město již dříve slíbilo Doubravce, že v objektu, který je v jeho vlastnictví, vybuduje nový úřad čtvrtého obvodu. O zahájení rekonstrukce budovy rozhodne prosincové zastupitelstvo města Plzně, na kterém se bude schvalovat rozpočet na příští rok.