Klášterec a galerie Kryt podpoří pacienty s roztroušenou sklerózou. Spustí online prodej uměleckých děl
Galerie Kryt V Klášterci nad Ohří. Ilustrační foto
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Město Klášterec nad Ohří a galerie Kryt podpoří pacienty s roztroušenou sklerózou.

Posláním celorepublikové pacientské organizace Unie Roska je podpora pacientů s roztroušenou sklerózou a jedna taková pobočka vznikla nedávno také nedaleko Klášterce, a to v Chomutově. Vznikla v roce 2019 z iniciativy Šárky Hniličkové ve spolupráci s Lenkou Čihákovou a Zdeňkou Králíčkovou.

Před několika málo dny skončila v Chomutově výstava v restauraci Republika, kde bylo vystaveno 100 děl od 70 umělců, s názvem SPOLU. Výstava byla prodejní a její výtěžek putoval právě chomutovské pobočce Rosky.

A jak s tím vším souvisí právě Klášterec nad Ohří? Podobou výstavu s názvem NAVZDORY totiž Roska ve spolupráci s městem Klášterec plánovala i v městské galerii Kryt. Do příprav ale zasáhla opatření vlády proti koronaviru, a tak se bude výstava konat online.

Online prodej děl pro Rosku v Chomutově bude spuštěn na webu i facebooku města ve středu. A kdo všechno svá díla na výstavu věnoval? Mnohá jména již budete znát. Jitka Kůsová, Miroslav Rada, manželé Fišrovi, Milan Tóth, uvidíte díla Ladislava Steňka, fotografa Krušnohoří Martina Valiny, díla věnoval také Radovan Smokoň či Milan Bezaniuk a další a další zvučná jména.

0911letak

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru