Youtubeři, kteří přesedlali na podcasty. Komu to stálo za to

Youtubeři, kteří přesedlali na podcasty. Komu to stálo za to
Podcasty jsou v posledních letech na vzestupu. Pochopitelně, je daleko jednodušší si místo starých známých video platforem vychutnávat obsah pouze ve sluchátkách. Výrazně ulehčená je také tvorba, kteří Youtubeři tak nově vsadili na audio formu?

Linka 

Podcast Karla „Kovy” Kováře a Terezy Salte. Mezi českými tvůrci Youtube videí je Kovy již delší dobu na úplné špici. V posledních letech se jeho tendence přesunuly ze zábavních videí spíše k vážnějším společenským tématům. Skrze svůj kanál tak spojuje humor s politickými aktualitami, zatímco v podcastu s jeho kolegyní téma rozebírá do hloubky. Sem tam diskuzi okoření vlastními zážitky. Oba se velmi příjemně poslouchají, mají široký přehled a jejich povídání nenudí. Čistě edukativní podcast to není, zbytečně přečnívají rozhovory o tom, jak se oba v posledních dnech mají. Přesto má svoji informativní hodnotu a zároveň nejednou skutečně pobaví. 

75 %

Proud

Na podobnou notu vsadili i Anna Šulcová a Jakub Gulab. Několikanásobná držitelka Czech Social Awards a ještě donedávna naprosto bezejmenný influencer. V současnosti vydávají již 3. sérii podcastu. V povětšinou zhruba 20minutových epizodách referují o svých zážitcích a rozebírají nejaktuálnější témata, například klecový chov slepic, rasismus nebo domácí násilí. I v tomto případě jde o pokec dvojice přátel, ovšem v momentě, kdy se snaží předat informace z daného okruhu, sami ve faktech tápají a při váhání, jaký je rozdíl mezi slepicí a kuřetem, toho bohužel příliš nepředají. 

55 % 

David Vaníček: Slyšíme se?

Z jiného soudku je podcast Davida Vaníčka, známého z YouTube kanálu Dva Tátové. V podcastech do hloubky rozebírá témata, na které ve videích nezbýva prostor. Hovoří o jeho zkušenosti jako člena LGBT komunity a z velké částí se věnuje také rodičovství. I v případě, že se posluchače ani jedno ze zmiňovaných nijak více nedotýká, stojí za pozornost. Je velmi kvalitně zpracovaný a vzhledem k Vaníčkovým rétorickým schopnostem se velmi dobře poslouchá. Hlavním lákadlem jsou rozhovory s hosty, kdy zhruba v hodinových dílech vyzpovídává například mladého biatlonistu Ondřeje Málka. 

80 %