Hlavní obsah

Bohemians cítí křivdu! Penalta Karviné byla v rozporu s pravidly, jsou přesvědčeni

Praha

Fotbalový klub Bohemians 1905 se cítí být poškozen hrubou chybou rozhodčích v nedělním utkání 7. kola první ligy v Karviné. Podle "Klokanů" hlavní sudí Pavel Julínek ve spolupráci s videorozhodčím Zbyňkem Proskem odpískal penaltu za ruku Tomáše Necida v rozporu s pravidly. Pražané slezskému soupeři podlehli 1:2.

Foto: Boheimans 1905

Tomáš Necid v dresu Bohemians 1905 při návratu do české ligy.

Článek

"V 70. minutě utkání si Tomáš Necid při obranné hlavičce srazil míč na vlastní ruku. Dle platného výkladu pravidel fotbalu FAČR se v takovém případě nejedná o prohřešek proti pravidlům," uvedli Bohemians na klubovém webu.

Julínek původně Necidovu ruku nepotrestal, ale Proske v přerušené hře doporučil kolegovi na ploše přezkoumat situaci u obrazovky. Hlavní rozhodčí následně odpískal pro Karvinou pokutový kop, ze kterého v 72. minutě Kristi Qose vstřelil vítězný gól.

"Z našeho pohledu se jedná o hrubé ovlivnění utkání a neomluvitelnou chybu hlavního rozhodčího Pavla Julínka a videorozhodčího Zbyňka Proskeho, která se profesionálním rozhodčím na úrovni nejvyšší národní ligy s podporou VAR a možností opakovaného přezkoumání situace stát nesmí," stojí v prohlášení vršovického klubu.

Reklama

Související témata: