MENU

Do České republiky dorazí

lékařský a zdravotnický tým z USA


Na základě aktuální situace a doporučení předsunuté logistické a plánovací skupiny vyšlou Spojené státy americké do České republiky sedmičlenný lékařský a zdravotnický tým.

Jednu zdravotnici předsunuté skupiny doplní šest nových kolegů z Texaské a Nebraské národní gardy se zkušenostmi s bojem proti Covid-19 v USA. Do ČR se přesunou v průběhu tohoto týdne.

Američtí experti zde budou působit společně s českými vojenskými lékaři a zdravotníky. Jejich hlavním úkolem bude odborná a poradenská činnost při léčbě pacientů nakažených koronavirem. Budou také vybaveni a připraveni zprostředkovat virtuální spojení s centry infekčních nemocí v USA pro případné konzultace a spolupráci v reálném čase. V případě potřeby tak bude možné využít i personální kapacitu a zkušenosti dalších odborníků v USA.

„Jedná se o další konkrétní příspěvek v rámci zahraniční pomoci. Děkuji americkým partnerům a věřím, že vzájemná spolupráce a sdílení zkušeností budou přínosné pro obě strany,“ uvedl ministr obrany Lubomír Metnar.

Text: Jan Pejšek, odbor komunikace MO ČR /red
Ilustrační foto: Ministerstvo obrany ČR

Novinky

Odoberajte newsletter

Odoberajte najnovšie informácie o našej ponuke do Vašej emailovej schránky.