Společnost Discovery Life Sciences kupuje evropskou firmu East West Biopharma a stává se tak světovou jedničkou v oblasti odběru biologických vzorků

Touto akvizicí vznikne největší síť center pro odběr biologických vzorků v Evropě a firma Discovery Life Sicences se navíc stane světovou jedničkou v oblasti odběru biologických vzorků


Firma Discovery Life SciencesTM (dále jen „Discovery"), světová jednička v oblasti odběru a zpracování biologických vzorků a buněk a sekvenování genomu a také přední světový poskytovatel imunohistochemických služeb, dnes oznámila akvizici firmy East West Biopharma, přední smluvní výzkumné organizace (CRO) v Evropě, která se zabývá odběrem biologických vzorků a vlastní největší síť pro odběr biologických vzorků na Ukrajině.


Akvizice společnosti East West Biopharma umožní firmě Discovery rozšířit své služby v Evropě a na jejím základě vzniká největší evropská síť center pro etický odběr humánních biologických materiálů od pacientů s různými chorobami na podporu světového výzkumu.


„Tato akvizice je završením úspěšného dlouhodobého a přínosného partnerství mezi oběma firmami," řekl Glenn Bilawsky, generální ředitel firmy Discovery Life Sciences. „Společnost East West Biopharma se těší skvělé pověsti díky kvalitě svých služeb a dodržování těch nejpřísnějších oborových a etických norem při odběru biologických vzorků. Skvěle tak doplňuje naši předchozí akvizici firmy Sofia Bio, kterou jsou koupili spolu s jejich rozsáhlou sítí center pro odběr biologických vzorků v Bulharsku, Rumunsku a Polsku. Díky těmto dvěma akvizicím a spolu s naším podnikáním ve Spojených státech amerických se tak firma Discovery stává největším světovým poskytovatelem biologických vzorků jak v Evropě, tak celosvětově."


„Již více než 15 let poskytujeme biologický materiál a vzorky lidských tkání předním biomedicínským výzkumným organizacím, včetně evropských a amerických akademických institucí, farmaceutickému průmyslu, velkým biologickým bankám a úložištím,"
řekla Tetyana Yurkovska, generální ředitelka firmy East West Biopharma. „Tím, že se stáváme součástí firmy Discovery, otevíráme Ukrajinu globální vědecké komunitě a poskytujeme jim přístup k naší rozsáhlé síti odběrových center, což je přesně v souladu s posláním firmy Discovery Life Sciences, která usiluje o to, aby věda a její možnosti byly přístupné všem odborným pracovníkům i obyčejným lidem."

O společnosti Discovery Life Sciences

Discovery Life Sciences je světová jednička v oblasti odběru, analýzy a distribuce biologických vzorků a přední poskytovatel služeb pro farmaceutický, biotechnologický a diagnostický sektor. Laboratoř HudsonAlpha Discovery je globální divizí firmy Discovery pro sekvenování a bioinformatiku, která využívá ty nejmodernější technologie pro výzkum genomu a pomáhá podporovat klinický výzkum a objevovat nová léčiva. Tým společnosti Discovery uplatňuje inovativní a poradenský přístup vůči svým zákazníkům a umožňuje jim překonávat překážky a rychleji dosahovat očekávaných cílů. Jsme Věda k vašim službám (Science at your ServiceTM!) Další informace získáte na webové stránce dls.com.


Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1022478/Discovery_LS_Logo.jpg


KONTAKT: Brian Bennett, viceprezident pro komunikaci, brian.bennett@dls.com

Klíčová slova USA-věda-zdraví-farmacie-Discovery Life Sciences

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
Chemický a farmaceutický průmysl
Věda, vzdělávání a školství
Zdravotnictví

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.