Očekávané události v úterý 10. listopadu 2020

10. listopadu 2020 Události Autor: Jaroslava Otradovcová

Nabízíme výběr z očekávaných událostí v den, kdy si připomínáme sv. Lva Velikého, papeže a učitele církve. Občanský svátek má Evžen.

Evropští lídři budou jednat o boji proti islamistickému extremismu. Telefonicky se propojí francouzský prezident Emmanuel Macron, německá kancléřka Angela Merkelová, rakouský kancléř Sebastian Kurz, předseda Evropské rady Charles Michel a předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.

Dnes má začít proces s bývalým papežským velvyslancem ve Francii Luigim Venturou  obviněným ze sexuálního obtěžování. Vatikán také zveřejní zprávu o případu bývalého amerického kardinála Theodora McCarricka, který v roce 2018 odešel z kardinálského kolegia z důvodu téhož obvinění.

Pokračuje schůze české Sněmovny. Poslanci by měli opětovně projednat předlohy o koronavirových příspěvcích podnikatelům a o úpravách insolvencí, které jim vrátil Senát. 

Odpůrci vládních opatření na dnešek opět svolali demonstraci v Praze. 

Krajští zastupitelé dnes zvolí nové vedení Zlínského kraje. Podle koaliční smlouvy se hejtmanem stane krajský volební lídr ANO Radim Holiš, který je starostou Rožnova pod Radhoštěm na Vsetínsku. Ve funkci vystřídá Jiřího Čunka.

Soubor Cirk La Putyka otevře výdejní okénko kultury s krátkými představeními pro omezený počet diváků. Vystoupení trvá pět minut a odehraje se za večer desetkrát. 

Biskupství českobudějovické nabídne živé vysílání přednášky prof. Martina Weise v cyklu ČESKÉ NEBE. Tentokrát bude hovořit o svatém Prokopovi.

V Domě kultury této jihočeské metropole se otevře výstava Konec války - první dny míru. Představí snímky, které pořídil kameraman a fotograf Jiří Ployhar.

A ve vojenském kostele svatého Jana Nepomuckého v Praze na Hradčanech začne ekumenická bohoslužba k zítřejšímu Dni válečných veteránů. Ministerstvo obrany ji nabídne v živém přenosu prostřednictvím facebooku

NyníKomorní hudba
Skladba: Triosonáta č. 2 g-moll pro dvoje housle a basso continuo - Andante; Autor: Gluck Christoph Willibald; Sóla: Šimčisko Viktor, Plaskurová Alžběta - housle, Alexander Juraj - violoncello
02:00Oktáva
03:00Z archivu hudebních...
03:51Písně
05:57Myšlenka na den
06:00Ranní proud
06:30Dnešní evangelium

Darujte Proglas!

 

Regiony

Regiony