Letiště ukončí oblíbené exkurze, nezačnou ani v lednu

Exkurze na Letišti Praha. Foto: Letiště PrahaExkurze na Letišti Praha. Foto: Letiště Praha

Vedení letiště nepočítá s obnovením exkurzí ani po skončení nouzového stavu. Ročně přilákaly desítky tisíc lidí.

Letiště Praha skončí kvůli současné situaci s nabídkou exkurzí po svém zázemí. Oblíbený program, který dostal v minulosti například cenu za vyhledávanou turistickou atrakci od CzechTourism, končí kvůli pandemii koronaviru.

Prohlídky letiště jsou nyní přerušené oficiálně kvůli nouzovému stavu, od ledna se ale neobnoví. Na svém facebookovém profilu o tom informoval Fanklub Exkurze Letiště Václava Havla Praha. Konec potvrdila mluvčí Letiště Praha Kateřina Pavlíková.

„Z důvodu letošního významného poklesu návštěvnosti exkurzí, který je způsoben pandemií nového typu koronaviru, a s ohledem na nejasný výhled konce pandemie, nebudou od ledna 2021 exkurze na Letišti Václava Havla Praha nabízeny. V tuto chvíli exkurze neprobíhají z důvodu platných epidemiologických opatření a do konce roku s jejich obnovením nepočítáme,“ řekla Pavlíková.

Exkurze na Ruzyni začaly v roce 2008, rychle si získaly velkou popularitu a ročně si zázemí Letiště Václava Havla takto prohlédly desítky tisíc lidí. „Těšilo nás přinést ostatním informace o letectví, letišti, ukázat zázemí, činnost mnoha pracovníků. Snažili jsme se stále přidávat něco nového,“ napsali správci skupiny v oznámení o konci a poděkovali účastníkům exkurzí za návštěvu.

Návštěvníci letiště měli při exkurzích na výběr několik tras, letos došlo k rozšíření jejich počtu na celkem osm. Při většině z nich měli účastníci možnost fotografovat letadla přímo z vyhlídkové plochy či navštívit jinak nepřístupná zákoutí letiště.

Tagy exkurze na Letiště Praha letiště praha
35 komentářů