Jako první se smutná zpráva objevila na facebooku herce a dabéra Filipa Čápa (49), který se před pár lety objevil jako Pavel Strnad v Ordinaci v růžové zahradě 2. „Sbohem... a zůstanou vzpomínky a fotografie a zůstane cit. Ulrike Kotajná navždy odešla 8. 11. 2020,“ truchlil Filip a v komentářích vysvětlil, že byli s Ulrikou (byla podle ČSFD ročník 1971) spolužáci z konzervatoře.

Rázem se začali ozývat další herci, aby na zesnulou zavzpomínali alespoň prostřednictvím fotografií. „Filipe, doléhá to na mě - asi na všechny ze třídy... Zapálila jsem svíčku... Vzpomínám,“ napsala v reakci na smutnou událost například herečka a režisérka Lucie Svobodová (49), která propůjčila hlas například Val ze seriálu Chůva k pohledání. Ozvala se i další dabingová hvězda, Zdeněk Hruška: „Proboha, co se jí stalo, Filipe?“ byl očividně v šoku představitel plastického chirurga Pavla Getze v Ordinaci. Čáp sice neodpověděl, ale někdo další se v komentářích ozval s tím, že měla Ulrike zemřít údajně v sobotu v noci. Dokonce se proslýchá, že příčinou měla být údajně zástava srdce.

VIDEO: Náhlá smrt krásné herečky Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech!

Video
Video se připravuje ...

Náhlá smrt krásné herečky Kotajné: Srdce ji zradilo ve 49 letech! Martina Šindelářová, Aleš Brunclík

Na smutná slova došlo ale i na profilu další spolužačky, herečky Báry Kodetové (50). „Spolužačka z konzervatoře Ulrike Kotajná 8. 11. odešla. Jako první z nás... R.I.P.,“ smutnila Bára a připojila i několik archivních fotek, na nichž jsou obě dámy zachyceny spolu, zřejmě při zkouškách či přípravách nějakého divadelního představení. Dále upřímnou soustrast popřáli i Nela Boudová (52) či Karel Zima (48).

Na snímcích z roku 2016 je Ulrike také označena po boku dalších kolegů na setkání hereckého ročníku z konzervatoře. Účastnili se tehdy například Jaroslava  Stránská (51), známá z Policie Modrava, Regina Řandová (53), český hlas Angeliny Jolie (45), herec a dabér Vilém Udatný (51), Mahulena Bočanová (53), herečka a dabérka Lucie Kožinová (51) a již zmínění Nela Boudová, Zdeněk Hruška, Lucie Svobodová a Filip Čáp. Setkání navíc organizovala Monika Kvasničková (50) - dětská hvězda seriálu My všichni školou povinní. Ti všichni teď zřejmě přišli o milou spolužačku.

Český film zase přišel o další tvář - krásná blondýnka si totiž zahrála třeba ve filmech O život z roku 2006, objevila se ale také v televizním filmu Slečna Guru z roku 1990 a o rok dříve zazářila jako sexy zdravotnice Vendulka ve snímku Pějme píseň dohola podle scénáře osvědčeného dua Jana Hřebejka (53) a Petra Jarchovského (54). Spolu s Michalem Dlouhým (52) pak zářila ve snímku Strašidlo cantervillské. Nevyhýbala se ani seriálům, například se objevila v seriálu To jsem z toho jelen z roku 2000 či Policajti z předměstí (1999).

VIDEO: Pohřeb herečky Daniely Krhutové (†47): Příliš mnoho hostů! Museli smutnit venku!

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb herečky Daniely Krhutové (†47): Příliš mnoho hostů! Museli smutnit venku! Aleš Brunclík

Fotogalerie
44 fotografií