Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Téma: 13 herců, kteří by mohli být novým Black Pantherem


ikona
Mr. Hlad
aldis hodgeblack pantherchad l. smithchadwick bosemancorey hawkinsdonald gloverjohn boyegamarvelmichael b. jordanstephan james
Wakanda potřebuje nového krále 

Na konci letošního srpna šokovala filmový svět zpráva, že v pouhých třiačtyřiceti zemřel Chadwick Boseman, představitel marvelovského superhrdiny Black Panthera. S nemocí bojoval už dlouho, ale nechal si to pro sebe a jen svoje nejbližší. A ačkoliv jde o velkou ztrátu pro filmové fandy i Marvel, všem je jasné, že Black Panther musí jet dál. A musí se najít někdo, kdo usedne na trůn Wakandy místo Bosemana. 

Ještě bude asi chvilku trvat, než začne studio oficiálně hledat následovníka, my jsme si ale zateoretizovali a přišli s třináctkou herců, kteří by se nám v téhle roli líbili. Marvel si samozřejmě může říct, že T´Challu nahradí v kostýmu jeho sestra Suri, parťačka Nakia nebo někdo z dalších existujících hrdinů. My jsme se však rozhodli jít po (víceméně) nových tvářích a věříme, že podobně to hledání Black Panthera pojme i Marvel. 

John Boyega
Ať už se John Boyega rozhodne dělat v příštích letech cokoliv, díky Star Wars se o něm ví a ještě chvilku vědět bude. Jak s tím naloží, je otázka spíš na něj než na kohokoliv jiného. Ale Boyega se očividně nebojí být politicky aktivní a ozvat se, když se mu něco nelíbí. Ať už u filmu, nebo ve společnosti. Debatu o tom, jestli by to herci a celebrity měli dělat, necháme Novinkám.cz a podobným webům, faktem ovšem je, že T´Challa funguje jako symbol a Boyegu by právě tohle lákat mohlo. Ale nesmí se zapomenout na to, že jde o dobrého herce. Ve Star Wars sice nedostal tolik prostoru to předvést, ovšem v Útoku na věžák nebo Detroitu byl hodně fajn. Boyega by bez větších problémů měl zvládnout jak fyzickou stránku role, tak i herectví. Jen je otázka, jestli se mu bude chtít naskočit do další série, když se u Star Wars podle svých vlastních slov hodně spálil. A jestli by o něj měli u Disneyho zájem, když se nebojí dát svou nespokojenost najevo. (Mr. Hlad)

Chad L. Coleman
Kdo to sakra je? Málem Black Panther. Coleman je spíš seriálový než filmový herec. Velké role měl v Živých mrtvých, v krimi klasice Wire: Špína Baltimoru, Arrow nebo ve sci-fi komedii Orville. Ve filmech dostává obvykle mrňavé role mlátiček a ztvárnil třeba jednoho z pohůnků Christopha Waltze v Zeleném sršni, ale jinak moc stop ve filmovém světě nezanechal. Jenže ačkoliv Chadwick Boseman tvrdil, že roli Black Panthera dostal bez toho, že by vůbec probíhaly nějaké testy jiných herců, Coleman byl údajně taky vážným kandidátem. Zvládl by to? Po fyzické stránce určitě, rozhodně nevypadá jako někdo, kdo by se v bitce složil po první ráně a zároveň ve svých rolích (hlavně ve Wire) nepůsobí jako tupý primitiv. Takže možná jo. Jenomže to platilo v době, kdy se točila Občanská válka, kde jsme T´Challu viděli poprvé. Jenže dvojka Black Panthera by měla dorazit v roce 2022 a to by Colemanovi bylo osmačtyřicet, což už je dost, takže bychom řekli, že Marvel půjde po někom mladším. Nějaká menší role by se však pro tohohle hereckého dříče najít mohla, ne? (Mr. Hlad)

Donald Glover
Sympaťáka Glovera asi netřeba dlouze představovat. Tenhle univerzálně nadaný herec, producent, scenárista, režisér i zpěvák očaroval své první fanoušky rolí v seriálu Community a od té doby měnil na zlato prakticky vše, na co sáhl. Jeho vlastní seriál Atlanta sbírá ocenění každou chvíli, hudební kariéra mu jen kvete a i když mu kvůli nešťastnému načasování a pojetí celého filmu nevyšel vstup do světa Star Wars, jeho ztvárnění Landa Calrissiana bylo na celém Solovi bez debat jedno z největších pozitiv. Co se potom marvelovek týče, Glover už se stihl mihnout v prvním Hollandově Spider-Manovi jako Aaron Davis, strýček budoucího Spideyho Milese Moralese a záporák Prowler v jednom. V Sony by tedy nejspíš byli blázni, kdyby se tak dobrého herce chtěli dobrovolně zbavit. Ale! Kdyby se na něj náhodou třeba zapomnělo, což v chaosu jménem Spider-Verse nemusí být zas tak těžké, byli by naopak blázni u Disneyho, kdyby nad ním v souvislosti s Black Pantherem aspoň krátce neuvažovali. Tenhle herec je hodně oblíbený, velmi talentovaný a nějakou takhle výraznou roli už by si zatraceně zasloužil. (do_od)

Corey Hawkins
Kariéru mu pořádně nakopla hlavní role v pecce Straight Outta Compton, kde si zahrál Dr. Dre, mihl se v Kong: Ostrov lebek a nahradil Kiefera Sutherlanda v 24: Nezastavitelný. A minimálně kolega Spooner byl tímhle restartem a Hawkinsovým výkonem znechucen tak, že odmítl o Hawkinsovi psát, takže to zůstalona mě. Pravda je, že Hawkins působí poněkud obyčejně a co se charismatu týče, jsou tam jisté rezervy. Na druhou stranu v 6 Underground: Tajné operace se neztratil a uznejte, že tváří v tvář šílené režii Michaela Baye to neměl jednoduché. Akční role tedy zvládá. A v BlacKkKlansman na malém prostoru ukázal, že i ty vůdce, za kterými jdou davy, dovede zahrát. Jenže ta Čtyřiadvacítka… je ještě brzy soudit, jestli byla náhoda ta, nebo ostatní role, kde Hawkins přeci jen působí přesvědčivěji. Ale k tomu, abychom mu uvěřili, že dovede šéfovat Wakandě a porvat se s Winter Soldierem, mu možná něco chybí… a možná taky ne. Od Bosemana konec konců tehdy akčního hrdinu taky nikdo nečekal. (Mr. Hlad)

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace