Motta se nebrání návratu do PSG v roli trenéra

10.11.2020, 12:02
Aktuality
Thiago Motta čeká na svou další trenérskou výzvu a není vyloučeno, že se kvůli ní vrátí do klubu, jehož prostředí velmi dobře zná z dob aktivní kariéry. Jméno někdejšího záložníka a nyní kouče je spojováno s návratem do Paris Saint-Germain, kde nemá nejjistější pozici Thomas Tuchel...

Německý kouč má smlouvu jen do konce sezony a s týmem tradičně vede tabulku Ligue 1, problémy ovšem má v milionářské Lize mistrů - PSG už dvakrát prohrálo a ve druhé polovině základní skupiny bude dohánět tříbodové manko na Manchester United a RB Lipsko. Francouzskými médii se navíc už nesou informace o tom, že sportovní ředitel Leonardo se nechystá nabídnout Tuchelovi prodloužení kontraktu a jedním z kandidátů na toto místo má být právě Motta.

"Je to potěšující a pozitivní, že se lidí baví i o mně. Jsem na to pyšný, mám z toho radost," řekl v rozhovoru pro RMC Sport.

"Těší mě uznání fanoušků klubu, v němž jsem strávil většinu své kariéry a doufám, že jim jednoho dne budu moci oplatit jejich důvěru," dodal.

Motta v minulosti oblékal dresy Barcelony, Atlética Madrid, Janova a Interu Milán a posledního šest a půl roku kariéry strávil v PSG. Zde se následně ujal mládežnického týmu, aby před rokem vyrazil do Janova, v CFC mu ovšem pšenka nekvetla a na lavičce vydržel jenom dva měsíce.

"Mám rád ofenzivní fotbal, k němu ale potřebujete dynamiku, dobře obsazovat prostory a také riskovat. K dynamice potřebujete napadání a po ztrátě vždycky rychle získat míč zpět. Je to snadné, kdo má míč, ten rozhoduje, co se bude dít. Klub jako Paris Saint-Germain je s tímhle spojen," domnívá se.

Autor: Tomáš Pavlík / football-italia.net

Komentáře (7)

Přidat komentář
stas87

Titulek. Cenim tuto inovaciu.

Reagovat
Greny

ten nadpis byl boží

Reagovat
Rudnevs

Čo tam bolo?

Reagovat
db18

screen!

Reagovat
Recoba Inter

Pamatuju si, že i když byl celkem často zraněný, tak je to jeden z nejpodceňovanějších a nejpřehlíženějších transférů u nás. Když tehdy přišli s Militem, klubu dali brutální kvalitu, která se začala projevovat prakticky okamžitě. Nikdy nebyl kvalitně nahrazen. V PSG věděli, proč si ho drželi tak dlouho. Snad se mu bude v trénování dařit. V Janově to byla bída.

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele