Prvním Utajeným šéfem je generální ředitel společnosti Omexom, jedné z největších elektromontážních firem v Česku, Zdeněk Žídek. Jeho společnost rozvádí elektřinu a řeší havárie vysokého napětí po celé Evropě. Při nebezpečné montáži kabelů může každé zaváhání skončit úrazem nebo smrtí. 

„Zazvonit někomu na dveře a říct jim, že se jim syn nebo manžel nevrátí z práce domů, je strašně těžké. Člověk si to musí brát osobně a ptát se sám sebe: co jsem mohl udělat pro to, aby se to nestalo? Mohl jsem tomu nějak zabránit? To jsou otázky, které se pak honí hlavou - ne dny nebo měsíce, ale roky,“ říká generální ředitel Zdeněk Žídek, který to už bohužel ve svém více než dvacetiletém působení v oboru několikrát osobně zažil.

Právě proto se sám vystaví riskantním podmínkám práce, kterou nedělal už téměř dvě dekády. Chce zjistit, jak jeho zaměstnanci dodržují přísné bezpečnostní normy. Doufá, že díky unikátnímu pohledu, jejž mu umožnilo natáčení Utajeného šéfa, zabrání tragickým nehodám.

Video: Utajený šéf: Nechtěl už oznamovat lidem špatné zprávy. V přestrojení se pokusí změnit svoji firmu!

Video
Video se připravuje ...

Utajený šéf: Nechtěl už oznamovat lidem špatné zprávy. V přestrojení se pokusí změnit svoji firmu! TV Nova

„Uvědomil jsem si, že tento projekt mi může dát ohromný feedback po sedmadvaceti letech v oboru, že díky tomu mohu prolomit provozní slepotu. Po skončení natáčení jsem říkal, že by si to měl každý šéf vyzkoušet. Proniknout mezi zaměstnance nepoznán a objevit věci, které ho ani nenapadnou, a na které ze své pozice třeba ani nedohlédne,“ hodnotil své působení Žídek.

Ke svému zděšení čelí šéf porušení předpisů hned na první pracovní štaci. Desítky metrů nad zemí se jeho pracovníci dopustí hrubého přešlapu, který šéf ponese velmi špatně.„Tam to skutečně probíjelo hodně a to zařízení je jedním ze základu, který by se tam měl dát,“ komentuje situaci rozhořčený Zdeněk. „Známe ty délky, a proto nechápu, že to zařízení tady nemáme,“ doplňuje.

Podaří se Utajenému šéfovi ukočírovat své naštvání a dokončí misi bez prozrazení? Koho budou pracovní chyby stát místo? To uvidíte již v úterý ve 20:20 na TV Nova.

VIDEO: Utajený šéf: V přestrojení se pokusí změnit svoji firmu! Drsný přešlap hned na první štaci!

Video
Video se připravuje ...

Utajený šéf: V přestrojení se pokusí změnit svoji firmu! Drsný přešlap hned na první štaci! TV Nova

Fotogalerie
7 fotografií