Ve stopách bráchy. Bartošák mladší má extraligovou smlouvu

Foto: Markéta Křížová, bkhb.cz

Na Patrika Bartošáka a jeho vynikající výkony jsme si v extralize i reprezentaci zvykli. Zatímco teď chytá ve Finsku, doma by už brzy mohl mít následovníka!

Ridera totiž oznámila podpis první profesionální smlouvy s šestnáctiletým Darkem Bartošákem – Patrikovým mladším bratrem. Stal se tak oficiálně třetím brankářem A-týmu, jehož klec hájí Daniel Dolejš s Miroslavem Svobodou.

Kromě pojistky služeb nadaného mladíka to má v současné době také další důvod. Hokejisté beze smlouvy nemohou vlivem vládních nařízení důstojně trénovat, takže podpis je pro ně (a jejich klub) jedinou možností.

„Když jsem začínal, vybíral jsem si mezi hráčem a gólmanem. Vybral jsem si gólmana, protože hráč mi moc nešel. Byl jsem hrozný, neuměl jsem střílet,“ přiznal s úsměvem Darek Bartošák v rozhovoru v lednu 2018, kdy chytal na Olympiádě dětí a mládeže. „Určitě je to ale i díky bráchovi.“

Oba od sebe dělí skoro jedenáct let. „Někdy se přijde kouknout i na zápas a pak mi doma vždycky řekne, co jsem udělal špatně, a radí mi, jak bych to a to měl dělat,“ líčil, když ještě i Patrik hájil barvy Vítkovic. To trvalo necelé čtyři sezony.

Darek strávil posední tři ročníky ve vítkovickém dorostu, kde měl loni ve 25 utkáních úspěšnost zákroků 90,87 procenta. Nyní už chytá za juniorku, při čtyřech startech zastavil 94,30 % střel.

Nezdá se příliš pravděpodobné, že by v nejbližších měsících nakoukl i do seniorské Tipsport extraligy, zřejmě jen v případě zdravotních potíží starších kolegů. Ale není kam spěchat. Na to, aby se mezi profíky vydal ve stopách bratra, má ještě čas.

Foto: hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz