Krejčíková v Linci postoupila do 2. kola, Martincová vzdala souboj kvalifikantek

10. 11. 2020, 14:41
Aktuality 10
WTA LINEC - Z tria českých tenistek zvládla vstup do turnaje WTA v Linci pouze Barbora Krejčíková, jež si ve třech setech poradila s Francouzkou Harmony Tanovou. Dnes naopak neuspěla Tereza Martincová, která kvůli bolestem břicha vzdala souboj s Chorvatkou Janou Fettovou a nenavázala tak na úspěšnou kvalifikaci.
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

74. hráčka světa Barbora Krejčíková se dnes představila poprvé od domácího vystoupení v Ostravě, kde před třemi týdny podlehla ve druhém kole Viktorii Azarenkové a ze čtyřhry pak kvůli nemoci odstoupila před semifinálovým zápasem.

V Linci si na úvod poradila 6-3 5-7 6-2 s Harmony Tanovou, která byla rozehraná z kvalifikace. 24letá Češka v úvodu prohrávala 1-3, ale pak převzala otěže utkání a za stavu 6-3 a 5-3 podávala na postup.

Jenže v následujících čtyřech gamech uhrála jen dva míčky a Francouzka si vynutila třetí set. Krejčíková si však postup vzít nenechala, v rozhodujícím dějství ani jednou nepřišla o podání a soupeřce oplatila porážku z úvodu sezony.

"Je to tu náročné, kurty jsou takové atypické, takže mi dlouho trvalo, než jsem si na ně zvykla," komentovala pro Tenisový svět Krejčíková, která také na sedmém turnaji po restartu sezony, z toho čtvrtém na okruhu WTA, postoupila do druhého kola.

"Ani jsem neočekávala, že bych mohla vyhrát, protože vím, že soupeřka hraje dobře a k tomu na tomto povrchu odehrála už dva zápasy, takže jsem hodně ráda, že jsem to zvládla," dodala rodačka z Ivančič, jež kvůli náročnému programu posledních týdnů neobhajuje titul ve čtyřhře.

Kvůli výpadku ze zdravotních důvodů i nouzovému stavu a nemožnosti trénovat byla Krejčíková s dnešním výkonem spokojená.

"Po Ostravě jsem vlastně týden pouze ležela a nebylo mi moc dobře. Pak se kvůli nouzovému stavu nedalo pořádně trénovat, navíc jsem ani nemohla dělat venku kondici, protože bylo škaredě, a hrát tenis se taky nedalo. Takže jsem vlastně hrála pořádně až tady. Výhru jsem nečekala," přiznala.

O své celkově čtvrté čtvrtfinále na turnaji WTA a první od loňského léta si překvapivá osmifinalistka letošního French Open zahraje v prvním vzájemném duelu se 110. hráčkou světa Greetje Minnenovou. Belgičanka už včera vyřadila nasazenou trojku Dajanu Jastremskou a zaznamenala první skalp hráčky Top 30.

Martincová vzdala
Tereza Martincová v posledních týdnech bojovala s nemocí Covid-19 a na jejích výkonech v Linci to bylo znát. Šestadvacetiletá Češka působila unaveně už o víkendu, přesto dokázala v kvalifikaci obě soupeřky porazit ve třech setech a projít do hlavní soutěže.

Stejně jako nedávno v ostravské hale však skončila hned v prvním kole. Proti Chorvatce Janě Fettové se hůře pohybovala, byla od začátku bez šance a za stavu 2-6 1-3 vzdala kvůli zranění břišního svalu.

Už včera v prvním kole dohrála Kateřina Siniaková, jež nestačila na nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou. Dnes úspěšně vykročila za obhajobou titulu ve čtyřhře, když v prvním společném zápase s Lucií Hradeckou od porážky ve finále US Open 2017 porazily snadno 6-3 6-1 rusko-britské duo Dzalamidzeová/Silvaová.

Usnadněnou situaci měla v prvním kole čtyřhry Renata Voráčová se Švýcarkou Jil Teichmannovou. Rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová a Xenia Knollová duel po prvním prohraném setu 0-6 vzdal kvůli silným křečím v břiše, které trápily Knollovou.

Jednička Sabalenková nezaváhala
Vstup do soutěže bez potíží zvládla největší favoritka podniku WTA International Aryna Sabalenková, jež si ve svém prvním vystoupení od triumfu v Ostravě poradila dvakrát 6-4 s Italkou Jasminou Paoliniovou.

Ve druhém kole na Bělorusku čeká Stefanie Vögeleová (h2h 1-0). 30letá švýcarská kvalifikantka dnes porazila 7-6 6-3 Viktórii Kužmovou a dočkala se první výhry na podniku WTA od loňského dubna.

Naopak Slovenka Kužmová si po srpnovém restartu sezony nepřipsala ani jednu výhru v hlavní soutěži turnaje WTA a navíc prohrála všech osm setů. Utrpěla už pátou porážku v řadě a v Linci neobhájí loňské čtvrtfinále.

Poprvé od finálové porážky v roce 2008 se do Lince vrátila Věra Zvonarevová. Do letošního ročníku vstoupila bývalá světová dvojka soubojem dvou čerstvých finalistek turnajů ITF proti o 18 let mladší Ukrajince Martě Kosťjukové, kterou přehrála 6-4 6-2.

O první čtvrtfinále na okruhu WTA od loňského února se 36letá Ruska Zvonarevová utká s druhou nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou, nebo Ukrajinkou Anhelinou Kalininovou.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 225.500 dolarů
úterní výsledky (10. 11. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Krejčíková (ČR) - Tanová (Fr.) 6-3 5-7 6-2
Fettová (Chorv.) - Martincová (ČR) 6-2 3-1 / skreč M.
Sabalenková (1-Běl.) - Paoliniová (It.) 6-4 6-4
Rusová (Niz.) - Zidanšeková (Slovin.) 6-4 6-4
Giorgiová (It.) - Sorribesová (Šp.) 6-3 5-7 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Grabherová (Rak.) 2-3 / skreč G.
Giorgiová (It.) - Sorribesová (Šp.) 6-3 5-7 6-4
Vögeleová (Švýc.) - Kužmová (SR) 7-6(3) 6-3
Zvonarevová (Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - 1. kolo •
Hradecká/Siniaková (1-ČR) - Dzalamidzeová/Silvaová (Rus./Brit.) 6-1 6-3
Voráčová/Teichmannová (ČR/Švýc.) - Knollová/Haasová (Švýc./Rak.) 6-0 skreč K/H
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
v prvním kole neměly se soupeřkama žádný problémy a smetly je ve dvou setech ... smile
Tenhle turnaj musí vyhrát ...
Reagovat
FulnekUltras
umělé gatesovské svinstvo se na hrubou sílu a vůli porazit nedá
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková sice nakonec vybojovala postup, ale opět jednou předvedla, že je úplně stejná labilka jako její deblová partačka. Dva sety byla jasně lepší než soupeřka ale v okamžiku kdy měla za stavu 6:3 5:3 dopodávat zápas tak se úplně sesypala a v následujících 4 hrách uhrála pouhé dva míčky ... smile
Reagovat
EllNino
Jenže narozdíl od Katky, která by takový zápas prohrála, ho dneska vyhrála :)
Reagovat
tommr
s Tanovou by si ve třetím setu určitě poradila i Katka ... smile
Reagovat
com
taaak a i Martincova prohrala a rovnou s nakou fetkou smilesmile ..hlavne ze od zitra to zacnou vysilat a nebude tam ani jedna ceska zastupkyne smile
Reagovat
tommr
Bára Krejčíková by to dneska mohla zvládnout ...
Reagovat
tommr
první set už má doma ... smile
Reagovat
com
a ten druhej totalne.. z 3:5 na 7:5 smilesmile
Reagovat
tommr
jj to bylo šílený co tam v závěru druhýho setu předvedla ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist