Tip z iVysílání: Stoletý Spejbl natočil dokument o svém neobyčejném životě

Z iVysílání: Neobyčejný život Josefa Spejbla (zdroj: ČT24)

Je naprosto dřevěný, přesto dokáže spolehlivě rozesmát publikum, a dokonce obdržel Cenu Thálie. Sté narozeniny slaví tento podzim slavná loutka Josefa Skupy. Za svou kariérou se ohlíží v dokumentu Neobyčejný život Josefa Spejbla. Snímek v režii Adély Sirotkové lze přehrát také v iVysílání.

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v takovém množství může být náročné. Web ČT24 proto pravidelně zveřejňuje tip na jeden záznam, který by bylo škoda si v programu uplynulého týdne nechat ujít.

Spejbl je „skutečným“ protagonistou dokumentu, před kamerou o něm samozřejmě mluví také Hurvínek, Mánička nebo paní Kateřina, dokonce i Žeryk. 

Příběh Josefa Spejbla se nijak zvlášť neliší od životů jeho nedřevěných kolegů, které připomínal na České televizi cyklus Neobyčejné životy. Prošel obdobím bouřliváckého mládí v okruhu avantgardy, následně dospěl, vyrovnal se se smrtí „otce“ Josefa Skupy, urovnal si vztahy s rebelujícím Hurvínkem, přizpůsobil se společenskému vývoji, stal se celebritou, prožil si „divoká devadesátá“ včetně změny divadla.

„Nikdy. A jestli narážíte na moji stovku, tak vás chci ujistit, že dokud bude lidi bavit se na nás v divadle koukat, budeme hrát. Červotoči navzdory,“ odpověděl v rozhovoru pro ČT na otázku, jestli už neuvažuje o herecké penzi.