Krejčíková v Linci vybojovala postup, Martincová první kolo ani nedohrála

ČTK Sport ČTK, Sport
Aktualizováno 10. 11. 2020 22:18
Barbora Krejčíková jako jediná ze tří českých tenistek postoupila na halovém turnaji v Linci do druhého kola. Roli favoritky proti Harmony Tanové z Francie splnila až po více než dvou hodinách vítězstvím 6:3, 5:7 a 6:2.
Barbora Krejčíková, French Open 2020
Barbora Krejčíková, French Open 2020 | Foto: ČTK

Naopak Tereza Martincová po postupu z kvalifikace další úspěch nepřidala, za stavu 2:6, 1:3 zápas s další úspěšnou kvalifikantkou Janou Fettovou z Chorvatska vzdala. Kateřina Siniaková prohrála již v pondělí.

Krejčíková naposledy hrála před třemi týdny v Ostravě, kde ji však skolila nemoc a do deblového semifinále se Siniakovou nenastoupily. Kvůli výpadku ze zdravotních důvodů i nouzovému stavu a nemožnosti trénovat byla s dnešním výkonem spokojená.

"Po Ostravě jsem vlastně týden pouze ležela a nebylo mi moc dobře. Pak se kvůli nouzovému stavu nedalo pořádně trénovat, navíc jsem ani nemohla dělat venku kondici, protože bylo škaredě, a hrát tenis se taky nedalo. Takže jsem vlastně hrála pořádně až tady. Výhru jsem nečekala," řekla pro Tenisový svět.

Dnes v Linci vedla nad Tanovou ve druhém setu 5:3, ale zápas nedopodávala. Francouzka nečekaně vyhrála čtyři gamy za sebou, v rozhodující sadě už Krejčíková servis neztratila. O čtvrtfinále si zahraje proti Belgičance Greet Minnenové.

Deblový titul Krejčíková se Siniakovou neobhajuje, šetří síly pro singl. Siniaková dnes po třech letech znovu spojila síly s Lucií Hradeckou a nasazené jedničky úvodní zápas bez problémů zvládly. Rusko-britský pár Dzalamidzeová, Silvaová Češky přehrály 6:3, 6:1.

Martincová s Fettovou rychle prohrávala 1:5, a přestože v sedmé hře ještě odvrátila při svém podání dva setboly, víc než snížení na 2:6 nezvládla. Ztrátou servisu vstoupila i do druhého dějství a po 50 minutách zápas skrečovala kvůli bolestem břicha.

Usnadněnou situaci měla v prvním kole čtyřhry i Renata Voráčová se Švýcarkou Jil Teichmannovou. Rakousko-švýcarský pár Barbara Haasová, Xenia Knollová duel po prvním prohraném setu 0:6 rovněž vzdal kvůli silným křečím v břiše, které trápily Knollovou.

Tenisový turnaj žen v Linci (tvrdý povrch, dotace 225.500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Krejčíková (ČR) - Tanová (Fr.) 6:3, 5:7, 6:2, Fettová (Chorv.) - Martincová (ČR) 6:2, 3:1 skreč, Rusová (Niz.) - Zidanšeková (Slovin.) 6:4, 6:4, Cirsteaová (Rum.) - Grabherová (Rak.) 2:3 skreč, Giorgiová (It.) - Sorribesová (Šp.) 6:3, 5:7, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo: Voráčová, Teichmannová (ČR/Švýc.) - Knollová, Haasová (Švýc./Rak.) 6:0, skreč.

 

Právě se děje

Další zprávy